PlatiMe omogućava da u 3 klika prodate eRačun

platime objava

eRačun se na PlatiMe izlaže u tri klika, nakon čega se digitalnim potpisom sklapa eUgovor, a prodaja se realizira u 24 sata.

PlatiMe je rješenje na dohvat ruke koje umanjuje rizik u poslovanju jer nam omogućuje da brže dođemo do friškog kapitala kojim jačamo likvidnost i koji možemo uložiti u daljnji razvoj“.

Tako je prva hrvatska platforma za otkup nedospjelih eRačuna opisana riječima Ante Rajiča, direktora tvrtke Jedvaj-Rajič.

U gotovo 30 godina rada u građevinskom sektoru, tvrtka Jedvaj-Rajič prošla je brojne izazove. U tom sektoru opstaju samo kompanije koje su se spremne stalno prilagođavati dinamici i potrebama tržišta. Ali i one koje mogu izdržati duge valute plaćanja.

Za rast i jačanje tržišne pozicije Jedvaj-Rajič stalno ulaže u strojeve i opremu kako bi pratili najnovije trendove u građevini i kako bi njihove usluge bile na najvišoj razini. Za problem dugih valuta plaćanja, rješenje su pronašli izlaganjem eRačuna na PlatiMe.

PlatiMe rješava duge rokove naplate

„U građevini se valuta plaćanja često ne poštuje, zato nam je PlatiMe od krucijalne važnosti u poslovanju. Do saznanja da možemo lako i brzo naplatiti potraživanja došli smo jednostavnim pretraživanjem interneta. Registraciju na platformu obavili smo uz pomoć korisničke službe PlatiMe koja je uvijek na raspolaganju“, kaže Ante Rajič.

Od tada na platformi gotovo svakodnevno izlažu nedospjele eRačune. Cijeli proces kupoprodaje smatraju transparentnim i brzim.

„Ako imamo nejasnoća, dobivamo odgovor u najkraćem mogućem roku. Izlaganje nedospjelih računa na PlatiMe je jednostavno, bez suvišnog kompliciranja i mukotrpne administracije“, naglašava direktor tvrtke Jedvaj-Rajič.

eRačun se može izložiti na platformi u samo tri klika, nakon čega se digitalnim potpisom sklapa eUgovor, što otvara mogućnost da se cijeli proces kupoprodaje obavi u samo 24 sata.

Digitalni potpis ugovora

Ugovori se potpisuju naprednim elektroničkim potpisom ugrađenim u eOsobnu iskaznicu ili putem FINA-inog PKI certifikata.

Većina punoljetnih građana u Hrvatskoj ima ugrađen elektronički potpis u eOsobnoj iskaznici (eOI) koju treba samo jednom aktivirati  kako bi se moglo elektronički potpisivati dokumente.

Riječ je o potpisu koji za razliku od vlastoručnog osigurava autentičnost i integritet. No, ono što je najvažnije, napredni elektronički potpis osigurava neporecivost – potpisnik ne može opovrgnuti da je potpisao dokument.

Apliciranjem elektroničkog potpisa svaki potpisnik može biti siguran da dokument ostaje isti u trenutku zaprimanja, kao što je bio i u trenutku slanja.

Izlaganje eRačuna u tri klika

Plaćanje samog računa se odvija izvan platforme koja je u procesu otkupa nedospjelih računa pružatelj infrastrukture, pravne sigurnosti i identifikacije dionika.

Dionici su u ovom slučaju pošiljatelji i primatelji eRačuna te otkupitelji koji nedospjele eRačune mogu otkupiti u samo nekoliko klikova. Jedan poslovni subjekt na platformi može sudjelovati u sve tri uloge.

Aktivnim korištenjem platforme, sudionici ne samo da bolje upravljaju vlastitom likvidnošću, nego postaju stvarni pokretači gospodarske aktivnosti i rasta. To su prepoznali i u tvrtki Jedvaj-Rajič.

„Kada imate uslugu za koju se ugovor potpisuje na najsigurniji mogući način – elektroničkim potpisom te potporu korisničke službe kad god vam je potrebna, onda je jasno da postoji visoka razina odgovornosti prema poslu“.

PlatiMe je rješenje za likvidnost

Sudjelovanje na platformi iz tvrtke Jedvaj-Rajič preporučuju i ostalim poduzetnicima. PlatiMe je koristan za  tvrtke koje imaju potrebu za brzim pronalaskom likvidnosti jer omogućuje jednostavan dolazak do kapitala. Koristan je i za one tvrtke koje je imaju višak pa je žele kroz ovakav oblik investicije plasirati u gospodarstvo.

„Danas si više nijedan poduzetnik ne može priuštiti gubiti vrijeme i čekati naplatu. Ako nešto trebate riješiti brzo, onda je PlatiMe najbolja opcija da to ostvarite“, poručio je Ante Rajič, direktor tvrtke Jedvaj-Rajič.

PlatiMe u 24 sata

Za stabilno poslovanje potreban je i stabilan izvor likvidnosti, odnosno kako bi se kolokvijalno reklo „prostor za ulaganje“. I u tom segmentu poslovanja, u tvrtki Jedvaj-Rajič biraju digitalna rješenja koja jamče vrhunske rezultate.

U protekla tri desetljeća kontinuirano se trude stvoriti efikasnu organizacijsku strukturu tvrtke koja je sposobna realizirati sve ugovorene poslove jer smatraju da je ključ uspjeha u zadovoljstvu klijenata.

Kontinuirano ulažu u strojeve i opremu kako bi mogli pratiti najnovije trendove u građevini. Za to im je potreban stabilan partner koji im može pružiti jednostavan izvor financiranja.

PlatiMe nudi brojne značajke, a one najvažnije su: izlaganje nedospjelog računa u samo tri klika, digitalni potpis ugovora i naplatu izloženog računa u samo 24 sata.