eRačun
za poslovne korisnike

Razmjenjujte e-račune putem naše besplatne web aplikacije Kreiraj ili iz svojeg računovodstvenog programa

eračun mreža

Što uključuje eRačun paket?

sigurno slanje

Sigurno slanje
e-računa

Izrađujte, šaljite i zaprimajte eRačune i budite uvijek informirani o statusu vaših eRačuna.

earhiv

Digitalno
arhiviranje

Svoje Račune dužni ste čuvati u izvornom obliku 11 godina, a mi ih automatski pohranjujemo za vas.

Javite nam se i doznajte kako poslati prvi e-račun

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Što je eRačun?

E-račun je elektronički dokument u .xml formatu, ovjeren aplikativnim certifikatom i vremenskim žigom što mu jamči cjelovitost i nepromjenjivost sadržaja.

Slanjem e-računa omogućena vam je automatska obrada jer više ne morate pretipkavati podatke s računa, a vaši e-računi se automatski pohranjuju u e-arhiv gdje su vam dostupni za pregled i pretraživanje u svakom trenutku.

Elektroničko poslovanje i uspješno digitalno gospodarstvo temelje se na e-računu koji je vaš prvi korak u digitalizaciji poslovanja.

Prednosti e-računa

Svi primatelji i pošiljatelji e-računa obvezni su imati elektronički arhiv, sukladno Zakonu o elektroničkoj ispravi, Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi i Zakonu o računovodstvu.*

brza pretraga

Brza pretraga prema ključnim riječima

niži troškovi

Niži troškovi
i brža naplata

siguran e-arhiv

Sigurno arhiviranje na zakonski rok od 11 godina*

uvijek dostupan

Uvijek dostupan,
gdje god se nalazili

pristup s dopuštenjem

Pristup osobama s dopuštenjem

Kako napraviti i poslati eRačun?

slanje e-računa računovodstveni program

Putem računovodstvenog programa

Korisnici računovodstvenih programa imaju gotov predložak računa koji jednostavno ispunjavaju i šalju jednim klikom.

slanje eRačuna baesplatna aplikacija Kreiraj

Besplatna aplikacija
Kreiraj

Korisnici koji nemaju računovodstveni program svoje e-račune mogu slati putem besplatne aplikacije kojoj pristupaju na našoj web stranici.

Nakon registracije, poslat ćemo vam korisničko ime i lozinku
za prijavu na platformu za slanje e-računa i pristup arhivu.

Kako izgleda eRačun?

Ako ste korisnik naše besplatne aplikacije Kreiraj za slanje e-računa, možete sami odlučiti kako će vizualno izgledati vaš račun.

kako izgleda eračun

Uz podatkovni oblik računa (.xml), automatski vam se izrađuje i slikovni prikaz računa u .pdf formatu.

Vizualizacija vašeg računa dostupna je u sljedećim .pdf formatima: mojeRačun vizualizacija, proširena moj eRačun vizualizacija, personalizirana vizualizacija računa (logo vaše tvrtke i info po izboru).

Razmjena eDokumenata

Osim slanja e-računa, usluga mojeRačun vam omogućuje i razmjenu e-dokumenata s kojima imate potpuni uvid u statuse poslovnih procesa i ostvarujete značajne uštede.

Svaki e-dokument ima točan datum i vrijeme preuzimanja, uz potpuno sigurnu isporuku.

Iskustva naših korisnika

„Otišla sam na mojeRačun stranicu i ispunila web obrazac Zatraži ponudu. Nakon desetak minuta me zvala zaposlenica korisničke podrške koja mi je vrlo brzo objasnila koje dokumente moram pripremiti. Već ovdje sam dobila uštedu vremena jer me pitala što ja trebam i odmah mi u skladu s tim ponudila uslugu.

“Otišla sam na mojeRačun stranicu i ispunila web obrazac Zatraži ponudu“.

Klikni na video za više.

Uslugu sam odmah preporučila kolegama koji trenutno koriste neke druge informacijske posrednike kako više ni oni ne bi gubili vrijeme i novac. Meni je mojeRačun stvarno uljepšao dan.“

Dijana Grgić I VINUM.IN

„Digitalizacija nam je olakšala rad u svim segmentima i svakoj tvrtki bih preporučila da uvedu eRačun i elektroničko arhiviranje u poslovanje jer su radni procesi daleko brži, a dokumenti uvijek dostupni.“

Marina Mihić
Eksplozivi d.o.o.

„Usluge servisa mojeRačun su digitalni autoput. Omogućile su da izbacimo pečat zato što imamo digitalni potpis. Digitalnim potpisom radimo kvalitetnije i bolje, a samim time sva ulazna i izlazna dokumentacija može biti isključivo u digitalnom obliku.“

Denis Terzić
GIT d.o.o.

„Uloga servisa mojeRačun u digitalnoj transformaciji Opće bolnice Zadar uvelike je doprinijela znatnom smanjenju troškova isporuke i obrade računa, smanjenju gubitka računa na putu do primatelja i bržoj naplati i kontroli plaćanja.

Opća bolnica
Zadar

Sigurnost eRačuna

Tvrtka Elektronički računi je informacijski posrednik i pristupna točka koja za visoku razinu sigurnosti koristi aplikativni certifikat i vremenski žig, što svakom računu jamči zakonsku valjanost te cjelovitost i nepromjenjivost sadržaja.

Račun dostavljen u privitku e-maila nije e-račun jer to nije siguran kanal dostave. Zato vam mojeRačun e-mailom dostavlja isključivo obavijest o pristiglom računu koji klikom na poveznicu preuzimate izravno s naše platforme.

Kod prvog preuzimanja e-računa svaki primatelj se verificira, čime je osigurana najveća razina sigurnosti jedinstvenog pristupa vašem računu.

Vaši e-računi su uvijek sigurno pohranjeni na našim poslužiteljima, a svaki pristup ili pokušaj pristupa zabilježen je u našim sigurnosnim zapisima.

Certifikati

iso9001
iso27001
sectigo secured