Digitalni potpis

Uvedite digitalni potpis i zatražite oznaku Digitalno potpisujem, koja šalje jasnu poruku da koristite rješenje koje osigurava autentičnost, integritet i neporecivost.

Što je digitalni potpis?

Digitalni potpis predstavlja inovativno rješenje koje omogućava tvrtkama i pojedincima da svoje dokumente potpisuju digitalno, osiguravajući autentičnost, integritet i neporecivost dokumenata.

Krajem 2022. godine servis mojeRačun uveo je isključivo elektroničko potpisivanje poslovnih dokumenata i tako postao prvi bespapirni ured u Hrvatskoj.

Kako bismo približili digitalizaciju našim partnerima i korisnicima koji su se pridružili ovom poduhvatu, razvili smo oznaku Digitalno potpisujem.

Frame 1000004338 (6)

Učinkovitost i brzina

Brzo i jednostavno potpisivanje dokumenata bez potrebe za fizičkim papirima.

Frame 1000004338 (7)

Ekološka održivost

Korištenjem digitalnog potpisa doprinosite smanjenju potrošnje papira.

Frame 1000004338 (8)

Pristupačnost i dostupnost

Digitalni potpis dostupan je širokom spektru korisnika za razne svrhe.

Zatražite vašu oznaku Digitalno potpisujem

"*" indicates required fields

Suglasnost*
Frame 1000004381 (2)

Kako aktivirati digitalni potpis?

Većina građana u Hrvatskoj ima ugrađen digitalni potpis u eOsobnoj iskaznici (eOI) koju treba aktivirati samo jednom  kako bi mogli elektronički potpisivati dokumente. Za korištenje eOsobne iskaznice potreban je samo e-čitač kartica.

Poduzetnici za identificiranje i poslovanje s državom koriste i FINA-in PKI certifikat, što im također omogućuje potpisivanje poslovnih dokumenata elektroničkim putem.

Marko Emer

Marko Emer I Predsjednik Uprave Elektronički računi d.o.o.

“Digitalni potpis, odnosno digitalni certifikati, temelj su digitalnog poslovanja jer njima osiguravamo vjerodostojnost elektroničkog komuniciranja.

Danas je svakom punoljetnom građaninu Republike Hrvatske omogućeno da sve vrste ugovornih odnosa sklapa svojim naprednim elektroničkim potpisom ugrađenim u eOsobnu iskaznicu.”

Kako izgleda elektronički potpis?

U digitalnom poslovanju prednost se uvijek daje naprednom elektroničkom potpisu jer za razliku od vlastoručnog, ePotpis osigurava autentičnost i integritet.

elektronički potpis

Što je oznaka Digitalno potpisujem?

image 2 (3)

Moderne tvrtke 21. stoljeća danas koriste elektronički potpis, čime značajno ubrzavaju poslovne procese. Tvrtke nositelji ove oznake postaju dio zajednice koja promiče digitalizaciju poslovanja.

Oznaka Digitalno potpisujem za vašu tvrtku je potpuno besplatna.

Kako zatražiti oznaku Digitalno potpisujem?

Oznaka Digitalno potpisujem istaknuta u potpisu e-maila ili na web stranici poslovnog subjekta jamči da poslujete s tvrtkama i organizacijama s kojima sve poslovne dokumente možete potpisivati naprednim elektroničkim potpisom.

Nositelji ekološkog priznanja potiču druge da biraju ekološki prihvatljivija rješenja u poslovanju i povećavaju zadovoljstvo zaposlenika ulaganjem u razvoj njihovih vještina.

Frame 1000004381 (3)

Ako uvodite digitalni potpis

Već nakon prvog potpisanog dokumenta stječete uvjete za dodjelu oznake.

Sljedeći korak je ispunjavanje obrasca na ovoj stranici i prijava u naš registar.

Frame 1000004381 (4)

Ako već digitalno potpisujete

Ako digitalno potpisujete dokumente, ispunjavate uvjete za dodjelu oznake.

Ispunite obrazac na ovoj stranici i upišite se u Zeleni registar.

Nakon toga, na svoj e-mail dobit ćete...

1

Oznaku Digitalno potpisujem

2

upute za postavljanje

3

pravo na korištenje oznake

4

pravila
korištenja

Svi nositelji oznake Digitalno potpisujem mogu naručiti i tiskano uokvireno priznanje na recikliranom papiru koje je za vas potpuno besplatno. Javite nam se i možete ga preuzeti u našem uredu ili vam ga šaljemo na adresu na vaš trošak poštarine.