Uvedite DMS bespovratnim sredstvima Ministarstva gospodarstva

blog 131123

Sustav mojDMS pruža organizacijama mogućnost potpunog digitalnog obrađivanja i potpisivanja dokumenata, likvidacije eRačuna te odobravanja poslovnih dokumenata.

Uvođenje digitalizacije u poslovanje postaje ključno za mnoge organizacije u Hrvatskoj. U nastojanju da smanje papirologiju i postignu operativnu učinkovitost, mnoge tvrtke okreću se rješenjima kao što je mojDMS (informacijski sustav za upravljanje digitalnim poslovnim dokumentima).

Ovaj informacijski sustav postaje nezamjenjiv alat za mikro, male i srednje tvrtke u Hrvatskoj, a trenutno vam je dostupan i uz vaučere za bespovratna sredstava Ministarstva gospodarstva.

Sustav mojDMS pruža organizacijama mogućnost potpunog digitalnog obrađivanja i potpisivanja dokumenata, likvidacije eRačuna te odobravanja poslovnih dokumenata.

To znači da se tradicionalni procesi zamjenjuju bržim, učinkovitijim i ekološki prihvatljivijim metodama.

Jedna od ključnih prednosti korištenja usluge mojDMS je bolji nadzor nad kolanjem poslovne dokumentacije i radnim procesima.

Svi relevantni dokumenti su dostupni unutar sustava, omogućujući nadležnima da ih brzo pregledaju, odobre i potpišu. Kao rezultat, organizacije značajno smanjuju rizik od gubitka dokumenata i pogrešaka u radnim procesima.

Bolja suradnja s knjigovođama

Osim toga, mojDMS omogućuje organizacijama potpunu digitalizaciju razmjene dokumenata između različitih odjela unutar tvrtke, ali i jednostavnu suradnju s vanjskim knjigovodstvenim servisima.

To znači da više nema problema s kašnjenjem kod dostave dokumenata jer knjigovođa može trenutačno zaprimiti i obraditi sve poslovne dokumente.

Svi ulazni i izlazni dokumenti, uključujući eRačune, papirnate račune i ugovore, mogu se obrađivati unutar informacijskog sustava mojDMS, čime se eliminira potreba za kopijama dokumenata.

Povezanost s uslugom mojeRačun dodatno olakšava proces obrade eRačuna i pratećih isprava. Korisnici mogu automatski povlačiti eRačune u sustav pa ga urudžbirati i pokrenuti hodogram za obradu.

Čak i papirnati dokumenti se mogu lako uvesti u mojDMS nakon skeniranja, a zatim obrađivati kao digitalni dokumenti.

Likvidatura sukladno zakonu

Jedan od značajnih aspekata informacijskog sustava za upravljanje digitalnim dokumentima je olakšavanje likvidature računa sukladno Zakonu o računovodstvu.

Sustav osigurava provjeru vjerodostojnosti knjigovodstvenih isprava, potpisivanje i likvidaturu računa. Dokumenti obrađeni kroz mojDMS ostaju u izvornom obliku, gdje im se pridružuje verifikacijski dokument koji jamči njihovu ispravnost i usklađenost sa zakonskim propisima.

Jedna od ključnih prednosti DMS-a je centralizirana obrada dokumenata. Dokument ulazi u sustav samo jednom i dostupan je svim osobama koje trebaju sudjelovati u njegovoj obradi.

To znači da kada dokument “putuje” kroz mojDMS, dostupan je svima koji ga trebaju obraditi bez obzira na njihovu fizičku lokaciju.

Ovakva centralizacija pomaže u ubrzanju procesa i omogućava menadžerima da prate napredak i znaju tko je sljedeći na redu za verifikaciju, umjesto da računi „nestaju“ u gomili papira na stolu.

Rješenje za knjigovodstvene servise

Ovo rješenje također je od velike koristi za knjigovodstvene servise koje surađuju s velikim brojem  klijenata. Kada knjigovođa u procese unutar mojDMS usluge uključi sve svoje klijente, više ne mora brinuti o prekovremenim satima i brojnim ispravcima zbog zakašnjele dostave dokumenata.

Sve je jednostavno i digitalno, čime se eliminira potreba za fizičkim prijenosom papira. Povezivanje knjigovođe i klijenata kroz mojDMS omogućuje bržu i učinkovitiju razmjenu podataka te bolju poslovnu suradnju.

Trajna pohrana digitalnih dokumenata

Ono što još treba istaknuti kao veliku prednost je povezanost usluga mojDMS i mojeArhiv u kojemu možete trajno pohranjivati i jednostavno pretraživati digitalne dokumente.

Potpuna digitalizacija svih poslovnih dokumenata i pohrana u elektronički arhiv omogućuje organizacijama da brže pristupe svojim podacima i lakše ih koriste, umjesto da gomilaju papire u fizičkim registratorima.

Prednosti mojDMS usluge

mojDMS pruža organizacijama alat za potpunu digitalnu transformaciju poslovanja, smanjujući nepotrebne troškove i vrijeme provedeno na administrativnim zadacima.

Prednosti korištenja usluge mojDMS su brojne:

  • pristup svim dokumentima s bilo koje lokacije;
  • bolji nadzor i upravljanje nad radnim procesima;
  • centralizirana pohrana dokumenata;
  • obrada, potpisivanje, odobravanje i likvidatura knjigovodstvenih isprava
  • brža razmjena podataka s vanjskim servisima;
  • povezanost s uslugom mojeArhiv za trajno arhiviranje dokumenata

Ako razmišljate o digitalnoj transformaciji svog poslovanja, mojDMS je rješenje koje nudi sve potrebno za brzu, sigurnu i učinkovitu digitalnu obradu dokumenata.

Iskoristite priliku i kroz vaučere za složena digitalna rješenja uvedite mojDMS i pokrenite transformaciju svog ureda do ureda bez papira.

Koje još usluge možete uvesti putem istog vaučera, doznajte u članku Bliži se jesenski rok: 4 mojeRačun rješenja za 1 vaučer MINGOR-a.