Predstavili smo ePlati: Korisnici će plaćati iz računovodstvenog programa

blog 1909

Protekloga tjedna predstavili smo partnerima fintech uslugu ePlati i proslavili prvu godišnjicu projekta Zeleni certifikat.

U hangaru Hrvatskog zrakoplovnog nastavnog središta, Fakulteta prometnih znanosti, na aerodromu Lučko u četvrtak i petak ugostili smo naše korisnike, partnere mojeRačun mreže, medije i kolege kako bismo obilježili prvu godišnjicu projekta Zeleni certifikat i napravili najbolji poslovni skok u tandemu – predstavili uslugu ePlati.

Fintech usluga ePlati

Gotovo dvije godine trajao je razvoj platforme koja je prošla strogi nadzor Hrvatske narodne banke kao regulatora, nakon čega je društvo Elektronički računi upisano u registar pružatelja platnih usluga i izdavatelja elektroničkog novca.

Mi smo danas jedina institucija za platni promet licencirana za pružanje usluga iniciranja plaćanja (PIS) i informiranja o bankovnom računu (AIS).

Automatizacija plaćanja i praćenja uplata

Za više od 120.000 tvrtki, korisnika nekog od 360 računovodstvenih i poslovnih rješenja mojeRačunmreže, inovacija ePlati donosi automatizaciju platnog prometa. Veliku korist od usluge osim samih tvrtki imat će i njihovi računovodstveni servisi.

Aktivacijom ePlati (AIS), knjigovođe za svakog klijenta mogu dobiti izvještaj o stavkama prometa po računu na svoj zahtjev, jednim klikom ili u unaprijed zadano vrijeme i to direktno u računovodstveni softver. Nema više zakašnjele dostave dokumentacije za knjiženje.

U široj primjeni ePlati (AIS) pruža i mogućnost automatskog knjiženja izvoda; knjigovođa uredi da mu se izvodi izvodi povuku u računovodstveni program svaki dan u 7 i kad dođe na posao u 9 sati sve je proknjiženo na unaprijed određena konta.

Iniciraj i autoriziraj plaćanje

Usluga ePlati (PIS) skraćuje proces plaćanja na samo dva koraka – iniciraj i autoriziraj plaćanje.

Subjekti će plaćanja zadavati direktno iz računovodstvenog programa, bez „ulogiravanja“ u internetsko bankarstvo, a ePlati će za banke provesti analizu rizika i mjere sprječavanja zloporabe i pranja novca.

Aktivnostima institucija za platni promet koji potrošača stavljaju na prvo mjesto, nudeći mu jednostavnije i efikasnije upravljanje financijama kao što čini ePlati, promijenit će se i poslovanje banaka.

Kroz ePlati, banke dobivaju partnere koji će im omogućiti veći nadzor i kontrolu pranja novca, zaštitu potrošača i sustav inovativnih sigurnih, široko dostupnih i jednostavnih plaćanja. Tako i sami mogu rasteretiti vlastite sustave.

Nastavak digitalizacije gospodarstva

Proteklo desetljeće bili smo usmjereni na uvođenje digitalizacije u poslovanje SME sektor, a sada se kroz ePlati korisnicima pružamo i potpunu automatizaciju platnog prometa kroz računovodstvene softvere.

Zeleni certifikat nastao je kako bismo odali priznanje poslovnim subjektima koji su uspješno implementirali digitalizirane procese u svoje poslovanje i svojim djelovanjem pozitivno utječu na okoliš i zajednicu. Time smo htjelo potaknuti i druge da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice.

Zaštita okoliše dio identiteta

Više od 70 milijuna primljenih i poslanih eDokumenata, čak 350 milijuna „ušteđenih“ papira i 4.320 stabala koja nastavljaju rasti – brojke su zbog kojih je pokrenut projekt Zeleni certifikat.

U gotovo devet godina otkako tvrtke su tvrtke u Hrvatskoj započele svoj put digitalizacije i papirnate procese zamijenili bespapirnima, smanjile su udio CO2 za gotovo 52.000 kilograma.

Iako je projekt Zeleni certifikat započet prije godinu dana, danas već okuplja oko 150 poslovnih subjekata koji su primjer digitalne izvrsnosti i društvene odgovornosti.

Brojke koje stoje iza ovog projekta dokaz su da je iza njega značajan pozitivan utjecaj na okoliš i te da su korisnici mojeRačun rješenja smanjili svoj ekološki otisak. No, ono što je najvažnije, pokazali su da je zaštita okoliša dio i njihovog poslovnog identiteta.

Poslovni skok u tandemu

Zahvaljujući gostoprimstvu Hrvatskog zrakoplovnog nastavnog središta, Fakulteta prometnih znanosti, u njihovu hangaru na aerodromu Lučko uspjeli smo obilježiti ova dva važna događaja – odati počast našim partnerima i korisnicima koji s nama provode digitalnu tranziciju i krenuti u fintech desetljeće najboljim poslovnim skokom u tandemu ove godine.