ISKUSTVO KORISNIKA: eRačun ne bismo više nikad mijenjali za papirnate račune

blog 1209

Suradnja s HEP-om dovela je eRačun u tvrtku Work-ing. Iako ispočetka nisu bili oduševljeni obavezom slanja i zaprimanja, danas priznaju da ga ne bi mijenjali nizašto.

Bilo bi super kada bi eRačun bio obavezan svim poslovnim subjektima jer bi tada bilo sve puno brže, jednostavnije i transparentnije, tako o digitalnom poslovanju govori Karmen Svetec, voditeljica računovodstva tvrtke Work-ing.

Riječ je o kompaniji koja zna sve o energetskoj učinkovitosti jer su jedna od vodećih u Hrvatskoj u proizvodnji i opremanju elektro-ormara i projektima za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore.

Kvalitetna i uvijek dostupna podrška

No, kada je riječ o digitalizaciji administrativnog poslovanja, ipak ih se moralo malo „pogurati“. Naime, eRačun je u njihovu tvrtku ušao stupanjem na snagu Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi.

„S obzirom na to da surađujemo s Hrvatskom elektroprivredom koja je sektorski naručitelj, bili smo obavezni i sami krenuti sa slanjem i zaprimanjem eRačuna. Ispočetka nismo baš bili oduševljeni zbog toga, štoviše nismo se pretjerano ni zamarali izborom informacijskog posrednika, već smo izabrali mojeRačun jer je bio najprisutniji i najtransparentniji na tržištu“, prisjetila se Svetec.

Dodaje kako od tada do danas ništa nisu mijenjali, odnosno i dalje ne traže drugog informacijskog posrednika, no ovaj put ne zbog toga što „nisu oduševljeni“ eRačunom, nego baš suprotno.

„Ne zamaramo se drugim servisima jer smo iznimno zadovoljni kako funkcionira mojeRačun. Od postavljanja korisničkog računa, kreiranja baza, do slanja eRačuna, cijelo vrijeme imamo kvalitetnu, brzu, profesionalnu i nadasve korektnu pomoć korisničke podrške. Malo je reći da smo oduševljeni tim načinom rada“, pojašnjavaju iz varaždinske tvrtke Work-ing.

Prednosti mojeRačun mreže

Velika prednost servisa mojeRačun je integracija s računovodstvenim i poslovnim rješenjima, njih čak 360, koji su dio mojeRačun mreže.

Korisnici tih programa eRačune razmjenjuju iz računala u računalo, a zaprimljene eRačune učitavaju jednim klikom u računovodstveni program.

Prepisivanje podataka s poslovnih dokumenata za njih je sada prošlost jer učitavanje eRačuna za tvrtke znači uštedu u manualnom radu, papirima i prostoru. To su prepoznali i u tvrtki Work-ing jer svoje eRačune šalju iz računovodstvenog programa.

Brža i jednostavnija obrada

„Prednost je i to što vidimo kada su naši kupci preuzeli eRačun pa znamo da je uredno isporučen, a osim toga imamo jednostavniji pregled izlaznih računa. Sve je brže i jednostavnije“, ističe Karmen Svetec.

U njenoj tvrtki, dodaje, više se nikad ne bi vraćali na papirnato slanje računa jer im je eRačun ubrzao poslovanje, a uz to više ne moraju kupovati kuverte i izlaziti s radnog mjesta radi slanja pošte.

„Servis mojeRačun je nešto što ne bismo više nikad mijenjali“, zaključuju iz varaždinske tvrtke Work-ing.