ISKUSTVO KORISNIKA: Zbog PlatiMe smo sigurni u naplatu potraživanja

blog 2609

Iz tvrtke Work-ing kažu da često koriste PlatiMe jer su sigurni u naplatu potraživanja pa višak likvidnosti ulažu u daljnje poslovanje.

Danas je važno što prije nabaviti sve vrste repromaterijala jer se cijene mijenjaju iz dana u dan pa je neophodno imati što veću financijsku moć da to možete i ostvariti, ističe Karmen Svetec, voditeljica računovodstva varaždinske tvrtke Work-ing.

Potporu u očuvanju likvidnosti ova je kompanija pronašla sudjelovanjem na PlatiMe, prvoj hrvatskoj platformi za otkup nedospjelih eRačuna.

„Registracijom i korištenjem platforme PlatiMe potraživanja možete naplatiti vrlo brzo pa dobivate mogućnost daljnjeg ulaganja sredstava u vrlo kratkom roku“, pojašnjava Svetec.

Digitalizacija poslovanja

Varaždinska tvrtka jedan je od svijetlih primjera održivog poslovanja u Hrvatskoj. Osim što su vodeći u proizvodnji  i opremanju elektro-ormara i projektima za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore, jedna su od prvih kompanija u Hrvatskoj koja je iskoristila eRačun kako bi digitalizirala cjelokupno administrativno poslovanje.

Kroz aktivnu primjenu eRačuna kao pošiljatelji i primatelji, gdje štede na manualnom radu, papirima i prostoru, stvorili su si mogućnost i boljeg upravljanja likvidnošću.

„S obzirom na to da smo mojeRačun korisnici, često smo nailazili na pojam PlatiMe što nas je ponukalo da malo bolje istražimo. A kako smo uvijek skloni tražiti novi, napredniji način poslovanja smatrali smo da nemamo što izgubiti i odlučili smo se registrirati na PlatiMe“, pojašnjava Svetec.

Pritom ističu veliku podršku korisničke službe PlatiMe koju opisuju kao izuzetno ljubaznu i susretljivu, kako za pitanja funkcioniranja platforme, tako i kod prvih izlaganja računa.

„Nakon sastanka i razgovora s Marijom Sabljić, prodajnom predstavnicom PlatiMe, koja nam je detaljno objasnila kako funkcionira PlatiMe i koja je riješila neke nedoumice koje smo imali – odluka je bila konačna“, ističe Svetec.

Sigurnost platforme PlatiMe

Svetec naglašava da su sama registracija i korištenje usluge prilagođeni svim korisnicima, a poteškoća do sad gotovo da nisu imali.

„Prva kupoprodaju smo obavili gotovo bez problema. Izlaganja računa, skupljanje ponuda, prihvaćanje i odbijanje ponuda vrlo su jednostavan proces. Sve je transparentno i jednostavno vas vodi iz koraka u korak. Kod nas je nastao problem kod potpisivanja prvog Ugovora, ali zahvaljujući brzoj pomoći korisničke podrške gdje su svi izuzetno ljubazni i susretljivi i taj problem je riješen“, pojašnjava Svetec.

Podsjetimo, na PlatiMe pošiljatelj ponudu prihvaća jednim klikom, nakon čega se na platformi automatski generira eUgovor. Otkupitelj i pošiljatelj potpisuju ga na najsigurniji mogući način jer koriste napredni elektronički potpis. Sigurnost kao prednost ističu i iz tvrtke Work-ing.

„Što se tiče internetskog , online poslovanja sigurnost i zaštita su danas iznimno bitni. Ovakav način plaćanja još je jedna bitna stavka koja nam daje potpunu sigurnost u poslovanju“.

Voditeljica računovodstva tvrtke Work-ing pojasnila je kako uz današnje valute plaćanja koje mogu biti od 60 do 90 dana puno znači kad se račun može naplatiti odmah, a dobivena sredstva uložiti u daljnje poslovanje.

Bolji odnos s kupcima

Osim toga, ističe i veću zaštitu od nelikvidnosti zbog kupaca koji su ranije probijali rokove ionako dugih valuta plaćanja.

„Prijevremena naplata nedospjelih potraživanja na PlatiMe omogućila nam je da riješimo probleme kod naplate za pojedine kupce. Zahvaljujući PlatiMe mi i dalje surađujemo s kupcima s kojima možda više ne bismo poslovno surađivali da nismo osigurani da ćemo naplatiti dugovanje“, pojasnila je Svetec.

PlatiMe za pošiljatelje eRačuna uvelike olakšava dolazak do svježeg kapitala i umanjuje rizik u poslovanju. Jednostavnost korištenja platforme također je velika prednost, a ona najveća je što u slučaju potrebe za kapitalom korisnici ne moraju gubiti vrijeme na papirologiju.

„Danas koristimo uslugu često i do sada se nismo ni u kom pogledu razočarali, čak štoviše dobili smo i više nego što smo očekivali“, zaključuje Karmen Svetec, voditeljica računovodstva varaždinske tvrtke Work-ing.