Ovako govore korisnici o PlatiMe: Treba samo 24 sata za prodaju eRačuna

platime

PlatiMe omogućuje izlaganje računa u samo tri klika, digitalni potpis ugovora i naplatu u samo 24 sata. 

Ugovori se na PlatiMe potpisuju digitalno, što jamči najveću sigurnost u poslovanju. Digitalna razmjena računa, izlaganje na platformi u tri klika i potpisivanje eUgovora, omogućuju kupoprodaju u samo 24 sata. To su razlozi zašto korisnici izabiru PlatiMe za jačanje svoje likvidnosti.

Prema iskustvu korisnika tvrtke Work-ing, od procesa registracije do izlaganja prvog računa na platformi sve je prošlo jednostavno i brzo zahvaljujući educiranoj i susretljivoj korisničkoj podršci PlatiMe.

„Prva kupoprodaju smo obavili gotovo bez problema. Izlaganja računa, skupljanje ponuda, prihvaćanje i odbijanje ponuda vrlo su jednostavan proces. Sve je transparentno i jednostavno vas vodi iz koraka u korak“, istaknula je Karmen Svetec iz tvrtke Work-ing.

Slično iskustvo imaju i u tvrtki Trea Trade, a PlatiMe ih je privukao „na prvu“ jer su godinama tražili pouzdanog partnera za otkup nedospjelih potraživanja. Htjeli su bržu i jednostavniju uslugu od one koju su do tada koristili.

„Izlaganje prvog eRačuna obavili smo uz pomoć djelatnice korisničke službe, no sve ostale smo sami izložili u svega nekoliko klikova jer je platforma jednostavna za korištenje“, istaknuo je Zoran Pilipović, direktor tvrtke Trea Trade.

Jačanje solventnosti

PlatiMe je privukao i brojne korisnike koji posluju s javnim i sektorskim naručiteljima. Izlaganjem nedospjelih računa na platformi tvrtke više me moraju čekati 30 ili 60 dana kako bi naplatile svoju uslugu. Među desecima tisuća takvih subjekata je i tvrtka Keops-projekt koja je kroz prodaju eRačuna na PlatiMe uvelike smanjila vrijeme naplate.

„U današnjoj ekonomiji je 60 dana valute plaćanja uteg oko vrata mnogim poduzetnicima. Zato možemo reći kako je brža naplata kroz PlatiMe financijska injekcija koja posredno pokreće gospodarstvo jer smo onda i mi u mogućnosti brže platiti naše dobavljače“, smatra Vedran Subotić, direktor tvrtke Keops-projekt. 

Jačanje solventnosti kroz PlatiMe kao prednost ističu i iz tvrtke Fimak nekretnine, posebice u situacijama gdje se valuta plaćanja rasteže do maksimuma.

„PlatiMe uvelike pomaže poduzećima koje rade sa državnim institucijama, kod kojih je prisutna valuta plaćanja od 60 dana. Digitalni proces otkupa nedospjelih potraživanja je puno brži, nego što je slučaj kod “klasičnog način“. Sada se ugovor više ne mora nositi u institucije, niti se mora čekati ovjera dokumenata što je znalo trajati i po dva tjedna. Proces ovjere

dokumenata digitalnim potpisom obavlja se u vrlo kratkom roku, što znači i da se proces otkupa daleko brže realizira“, pojašnjavaju iz Fimak nekretnina.

Sigurnost eUgovora

Korisnici platforme PlatiMe ugovor mogu potpisati i u papirnatom obliku, ipak većina radije bira eUgovor jer je realizacija otkupa daleko brža i cijeli proces je jednostavniji za sve dionike u procesu. Metoda potpisa Ugovora i nadzor nad procesom, ono su što i direktor tvrtke Trea Trade ističe kao posebnu prednost.

„Ugovor na PlatiMe potpisujemo na najsigurniji mogući način – elektroničkim potpisom, a uplata sredstava uglavnom ide isti dan nakon potpisivanja ugovora. Velika prednost kod ovog načina kupoprodaje računa je što se sve događa u realnom vremenu pa za svaki korak u čitavom procesu budete pravovremeno obaviješteni“, pojašnjava Zoran Pilipović.

Iskustvo dijele i ostali sugovornici pa tako iz tvrtke Fimak nekretnine ističu da je potpisivanje brzo i jednostavno, a da su zahvaljujući korisničkoj podršci PlatiMe brzo shvatili da elektronički potpis jamči daleko veću sigurnost. 

Vedran Subotić iz tvrtke Keops-projekt podsjeća da je digitalni potpis neizostavan u današnjem poslovanju.

„Živimo u digitalnom vremenu gdje usluge moraju biti brze, jednostavne i efikasne, a to dobivamo primjenom elektroničkog potpisa u poslovanju. Usluga PlatiMe prati fintech trendove koji su u svijetu već prepoznati kao važan dio poslovanja“.

Klik do novca

Korisnici PlatiMe smatraju da je riječ o usluzi koja je idealna za tvrtke koje imaju potrebu za brzim pronalaskom likvidnosti ili je s druge strane imaju višak pa je žele, kroz ovakav vid investicije, plasirati u gospodarstvo.

„Kao korisnici mojeRačun usluga imamo mogućnost direktno izložiti račune na prodaju jer su sustavi povezani. PlatiMe za nas pošiljatelje eRačuna uvelike olakšava dolazak do svježeg kapitala te smanjuje rizik u poslovanju“, smatra direktor tvrtke Keops-Projekt“.

A iz tvrtke Work-ing navode sljedeće:

„Prijevremena naplata nedospjelih potraživanja na PlatiMe omogućila nam je da riješimo probleme kod naplate za pojedine kupce. Zahvaljujući PlatiMe mi i dalje surađujemo s kupcima s kojima možda više ne bismo poslovno surađivali da nismo osigurani da ćemo naplatiti dugovanje“.

Kako su zaključili korisnici PlatiMe, izlistanjem eRačuna na platformi pošiljatelji imaju mogućnost poboljšati likvidnost, smanjiti troškove financiranja te jednostavnije i brže ugovoriti i realizirati financiranje.

Zarada na višku likvidnosti

Ali i primatelji eRačuna mogu iskusiti ogromnu korist: smanjiti rizik, dinamički upravljati likvidnošću i ostvariti mogućnost povećanja efekta nabave kroz niže cijene.

Ne čudi stoga da je sve sve trend među primateljima da biraju oplemeniti vlastiti kapital kroz prvenstvo prvokupa na PlatiMe. Time ne samo da jačaju dobre partnerske odnose s dobavljačem, nego ujedno zarađuju na vlastitom višku likvidnosti.