Naplatite tek izdani eRačun na PlatiMe. Evo kako…

blog 66 01

Jeste li izdali eRačun i istoga dana ga naplatili? Ako je odgovor potvrdan, velika je vjerojatnost da ste se već registrirali na PlatiMe i priskrbili si svježi kapital koji odmah možete uložiti u daljnje poslovanje.

Kako funkcionira PlatiMe

Proces kupoprodaje eRačuna je brz, siguran i transparentan. Sami odabirete koji eRačun želite izložiti i po kojoj cijeni ćete ga prodati. Vaš kupac (primatelj eRačuna) daje suglasnost da je riječ o stvarnom trošku. Isti kupac može otkupiti svoj račun, a za raniju otplatu odobravate mu diskont.

Tko sudjeluje na PlatiMe

Na platformi mogu sudjelovati pošiljatelji i primatelji eRačuna te otkupitelji koji nedospjele eRačune otkupljuju u nekoliko klikova. Jedan poslovni subjekt na PlatiMe može sudjelovati u sve tri uloge.

Sigurnost procesa i sudionika

Na PlatiMe nema prostora za „loše dugove“ jer svaki otkupitelj može provjeriti primatelje kroz uslugu mojBIkoja je integrirana u PlatiMe i saznati bonitetne ocjene tog poduzeća.

Digitalno potpisivanje ugovora

Nakon što svi dionici daju svoj pristanak za prodaju eRačuna, pošiljatelj i otkupitelj naprednim elektroničkim potpisom ovjeravaju  eUgovor.  Taj ugovor ima pravnu snagu kao da je potpisan i ovjeren kod javnog bilježnika.

Što dobivam od PlatiMe

Platforma omogućava brži i transparentniji pristup izvoru financiranja za korisnike, a ulagačima pruža mogućnost veće očekivane zarade (kamatne stope) u usporedbi s depozitom u banci. To je dobitna situacija za sve sudionike procesa.

Zanima me kako platforma izgleda

Prijavite se na besplatni 15-minutni webinar i s korisničkom podrškom isprobajte sve aktivnosti na platformi. Govorimo o sljedećim temama:  kako izložiti eRačun, kako pregledati i prihvatiti ponudu te kako je odbiti. Obrađuje se i proces finaliziranja prodaje, potpisivanja eUgovora i naplate nedospjelih potraživanja.

Mogu li se odmah registrirati na PlatiMe?

Link za registraciju na platformu PlatiMe dostupan je na poveznici.