Najvažniji poslovni doručak za najuspješniju poslovnu godinu

blog 0512

Uspješna primjena novih tehnologija nemoguća je bez edukacije i informiranja, zato mojeRačun okuplja partnere i korisnike na najvažniji poslovni doručak.

Inovacije i njihova primjena

Godine 2013. započeli smo s održavanjem prvih Moj-eRačun Akademija, stručnih edukacija kroz koje smo u narednim godinama naučili više tisuća tvrtki i desetke tisuća njihovih zaposlenika kako da izvuku maksimum iz primjene elektroničkih računa.

Ulaskom 2013. godine na tada nepostojeće tržište eRačuna počeli smo razvijati i ostale knjigovodstvene isprave u digitalnom obliku.

Danas vam je dostupna eOpomena, eOdgovor, ePrimka, eOdobrenja, eOtpremnica, eNarudžbenica, kao i neki drugi dokumenti koji su usko vezani za određene sektore, kao što je eKomunalna naknada.

Ideja je bila omogućiti mikro, malim i srednjim poduzetnicima ono što su velike kompanije već imale, a to je digitalna razmjena dokumenata.

U proteklih deset godina inovirali smo desetke usluga koje su, korak po korak, izbacile papir iz poslovanja brojnih tvrtki u Hrvatskoj.

Razvili smo mojDMS kroz koji tvrtke jednostavnije razmjenjuju dokumente među odjelima i s vanjskim partnerima te potpisuju i odobravaju „poslovne papire“ čak i kad su zaposlenici izvan ureda.

Kroz brojne besplatne edukacije, webinare i seminare naučili smo računovođe, menadžere i sve ostale ključne zaposlenike kako naučiti kako pravilno potpisivati, likvidirati i odobravati digitalne dokumente.

Gotovo 400 računovodstvenih programa i poslovnih rješenja danas ima integrirane mojeRačunusluge, a kroz program koji koristite možete uživati i benefit inovativnog fintech rješenja – ePlati.

Fintech usluga budućnosti

Razvili smo jedinstvene fintech usluge koje će korisnicima gotovo 400 računovodstvenih programa i poslovnih rješenja osigurati platni promet dostupan 24 sata u danu.

A uz to i potpunu automatizaciju procesa plaćanja i informiranja o stanju na računu u stvarnom vremenu, direktno u računovodstveni program.

Usluga se zove ePlati, ali obuhvaća više njih: usluge iniciranja plaćanja (PIS – Payment Initiation Services) i informiranja o računu (AIS -Account Information Services) te IBANtoIBAN plaćanje koje ubrzava plaćanje u web shopu.

Plaćanja iz računovodstvenog programa

Putem ePlati usluge (PIS) može se obavljati plaćanje računa u papirnatom obliku, ponuda ili putnih naloga i svih valjanih knjigovodstvenih isprava koje se evidentiraju i knjiže u računovodstvenom programu.

Isto tako kroz ePlati (PIS) možete zadavati naloge za isplatu plaća i drugih vrsta dohodaka koje uobičajeno isplaćujete i to direktno iz računovodstvenog programa. Za plaćanja ne morate koristiti internetsko bankarstvo.

Kako? Korisnik ePlati (PIS) više ne mora generirati datoteke s platnim nalozima iz poslovne aplikacije i potom ih ručno prepisivati ili učitavati u internetsko bankarstvo.

U računovodstvenom softveru bira dokument i banku s koje plaća te određuje je li riječ o tekućem ili budućem plaćanju i hoće li izvršiti pojedinačno ili grupno plaćanje.

Računovodstvo u stvarnom vremenu

Umjesto preuzimanja i knjiženja bankovnih izvadaka za prethodni dan, korisnici ePlati (AIS) dobivaju u računovodstveni program informaciju o svakoj uplati.

Ne morate ulaziti u internetsko bankarstvo kako biste provjerili uplate ili skidali i knjižili izvode. Svi podaci o prometima i stavkama prometa po poslovnim žiroračunima i izvode automatski zaprimate u poslovni ili računovodstveni softver. To će vam omogućiti i da koristite opciju automatsko knjiženje izvoda.

U svom računovodstvenom programu kroz ePlati (AIS) zadat ćete nalog da u određeno vrijeme sustav povuče sve izvode o prometima po svim vašim bankovnim računima i sam ih proknjiži na unaprijed određena konta.

Korištenjem ePlati (AIS) u svom računovodstvenom programu više neće raditi u prošlosti, danas knjižiti izvode za prethodni dan ili mjesec.

Informaciju o svakoj uplati, sa svih poslovnih računa tvrtke, dobivat ćete u stvarnom vremenu. Direktno u poslovno rješenje ili računovodstveni program.

Praktični primjeri

Kako sve ovo ne bi ostalo na riječima, praktičnu primjenu digitalnih usluga i ePlati pokazat ćemo vam na najvažnijem poslovnom doručku u suradnji s našim partnerima, proizvođačima računovodstvenih programa i poslovnih rješenja.

Kakva je atmosfera bila na dosad održanim poslovnim doručcima, možete vidjeti na mojeRačun Facebook i LinkedIn stranicama.