Zeleni certifikat u 2023. ulazi s još većom potporom

blog 1212 01

Zeleni certifikat okuplja gotovo 200 poslovnih subjekata, pokretača zelene tranzicije gospodarstva.

Više od 70 milijuna primljenih i poslanih eDokumenata, čak 350 milijuna „ušteđenih“ papira i 4.320 stabala koja nastavljaju rasti – impresivne su brojke su zbog kojih je 2021. godine pokrenut projekt Zeleni certifikat.

Iako se tek približava drugoj obljetnici pokretanja, projekt danas okuplja gotovo 200 poslovnih subjekata koji su primjer digitalne izvrsnosti i društvene odgovornosti.

Zeleni certifikat nastao je kako bi se odalo priznanje poslovnim subjektima koji su uspješno implementirali digitalizirane procese u svoje poslovanje i svojim djelovanjem pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.

Provedbom projekta na nacionalnoj razini htjelo se potaknuti i druge dionike hrvatskog gospodarstva da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima i da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice.

Sudeći prema sve većem broju nositelja priznanja, zelena tranzicija gospodarstva konačno je započela. Tvrtke i institucije u Hrvatskoj sve više razumiju koliko je tehnologija utjecala na sve aspekte naših života.

Manji utjecaj na okoliš

Osim što su digitalna poslovna rješenja promijenila način na koji poslujemo, omogućila su nam i da budemo efikasniji u smanjivanju negativnog utjecaja na okoliš.

Sve više partnera mojeRačun mreže korisnicima omogućuje da uspostave ured bez papira, što je preduvjet ekološkog poslovanja.

Svaki poslovni dokument koji tvrtka izrađuje ili obrađuje danas može postojati isključivo u digitalnom obliku.

Digitalizacija poslovanja

Razmjena eRačuna i drugih knjigovodstvenih isprava iz računala u računalo iz poslovanja je uklonila troškove ispisa, kuvertiranja i slanja računa.

Kroz sustave kao što je mojDMS dodatno se smanjio ekološki otisak tvrtki u Hrvatskoj jer dokumente potpisuju, likvidiraju i odobravaju digitalnim putem.

Poslovni subjekti koji su ranije započeli proces digitalizacije poslovanja povezali su razmjenu eRačuna s ovjerom kroz mojDMS i potpuno izbacili papir iz ureda.

Povezivanjem procesa razmjene i elektroničke ovjere preko sustava mojDMS tvrtke su riješile i problem jedinstvenosti pohrane dokumentacije i dostave dokumentacije u računovodstvene servise.

Iskoristili su jedan digitalizirani proces kako bi transformirali cjelokupno poslovanje i ostvarili smanjenje operativnih troškova, veću sigurnost i  jednostavnije administrativno poslovanje.

Zeleni certifikat za izvrsnost

Priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat pokazatelj su da se briga o okolišu i zajednici u cjelini može voditi u svim segmentima poslovanja.

Jedan od načina je upravo kroz digitalizaciju jer se time ne štedi samo papir i manje zagađuje okoliš, nego tvrtke svojim zaposlenicima pružaju bolje radne uvjete.

Uz digitalnu izvrsnost i ekološke radne procese, jedan od preduvjeta za dobivanje Premium zelenog certifikata je i zadovoljstvo zaposlenika.

Premium zeleni certifikat

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuju većim tvrtkama koje uz digitalizaciju trebaju zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorija društveno odgovornog poslovanja.

Uz to, podrazumijeva se i kako tvrtke u Premimum varijanti prakticiraju višegodišnju razmjenu eRačuna te aktivnu primjenu komplementarnih digitalnih usluga.

Nositelji Premium zelenog certifikata ulažu u edukaciju, potiču izvrsnost, nagrađuju i podupiru privatni život svojih zaposlenika. To su tvrtke i institucije koje ulažu u zaštitu okoliša, educiraju javnost i kontinuirano ulažu u zelenu budućnost.

Za nositelje Zelenog i Premium zelenog certifikata možete biti sigurni da su ostvarili izravan, pozitivan utjecaj na očuvanje naše Planete.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.

Zeleni certifikat na jedinstven način spaja digitalizaciju s društveno odgovornim poslovanjem. Pokazatelj je da je briga o okolišu zajednička odgovornost te da su ulaganje u zaposlenike i odgovornost prema zajednici rješenje za zelenu budućnost koju možemo zajednički graditi.

Tvrtkama koje su uz digitalnu izvrsnost pokazale i visoku razinu društveno odgovornog poslovanja te koje ulažu u edukacije i potiču izvrsnost svojih zaposlenika, dodijeljeni su Premium zeleni certifikati.

Tvrtke koje imaju Zeleni i Premium zeleni certifikat imaju zajedničke vrijednosti i ciljeve; poslovanje koje nije temeljeno na stjecanju maksimalne dobiti, već se temelji na principu društvene odgovornosti.

Za koji certifikat konkurira vaša tvrtka doznajte OVDJE.