ZELENI CERTIFIKAT: Ove tvrtke su primjer digitalne izvrsnosti i društvene odgovornosti

MicrosoftTeams image

Projekt Zeleni certifikat okuplja sve više tvrtki i partnera kojima su zaštita prirode, odgovorno poslovanje i digitalizacija dio poslovnog identiteta.

Projekt Zeleni certifikat ulazi u drugu godinu provedbe s još većom potporom organizacija koje su svijetli primjer digitalne izvrsnosti i društvene odgovornosti.

Krajem 2022. godine projekt okuplja više od 200 nositelja Zelenog i Premium zelenog certifikata, a sve veći broj poslovnih subjekata započeo je s obnavljanjem certifikata i za godinu pred nama.

Naši korisnici u proteklih su devet godina razmijenili više od 70 milijuna eDokumenata, uštedjeli oko 350 milijuna listova papira i od sječe spasili gotovo 4.500 stabala.

Birajući digitalni, umjesto papirnatog dokumenta smanjili su udio CO2 za gotovo 52.000 kilograma. Jednom promjenom u poslovanju pozitivno su utjecali na okoliš i smanjili svoj ekološki otisak.

Dobitnici Zelenog i Premium zelenog certifikata izvrsno su savladali digitalnu ovjeru i pohranu elektroničkih dokumenata, a ovim priznanjem su pokazali da su važni dionici zelene tranzicije.

Zaštita okoliša postala je dio njihovog poslovnog identiteta.

Što je Zeleni certifikat

Projektom Zeleni certifikat želimo odati priznanje tvrtkama koje svojim primjerom promoviraju bespapirno poslovanje.

Uveli su eRačun, eDokumente i digitalizirali poslovne procese. Osim toga, nositelji Zelenog certifikata znaju što je društveno odgovorno poslovanje, zelena tranzicija i briga o okolišu.

zeleni certifikat

Što je Premium zeleni certifikat

Osim digitalne izvrsnosti, ovim projektom stavlja se veliki naglasak i na društveno odgovorno poslovanje. Nositelji Premium zelenog certifikata ulažu u edukaciju, potiču izvrsnost, nagrađuju i podupiru privatni život svojih zaposlenika.

To su tvrtke i institucije koje ulažu u zaštitu okoliša, educiraju javnost i kontinuirano ulažu u zelenu budućnost.

Nositelji Zelenog i Premium zelenog certifikata njeguju poslovanje koje nije temeljeno na stjecanju maksimalne dobiti, već se temelji na principu društvene odgovornosti.

Poslovnih subjekata koji su pokazali sve navedeno iz dana u dan je sve više, a posljednji dobitnici priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat su sljedeći:

dobitnici logotipi 02

Koje su tvrtke u 2021. godini postali nositeljima priznanja Zeleni i Premium zeleni certifikat možete pogledati na poveznici.

Pridružite nam se u zelenoj budućnosti i postanite i sami nositelji priznanja za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje.