MINGOR daje bespovratna sredstva: digitalizirajte poslovanje kroz 1 vaučer

vaučeri mingor

Posljednji krug dodjele vaučera za digitalizaciju započinje 1. ožujka, a MINGOR dodjeljuje čak 19.900,00 € za usluge kao što su mojeRačun, mojDMS i merBanking.

Zašto uvesti mojeRačun

Elektronički račun je račun izdan, prenesen i zaprimljen u strukturiranom elektroničkom formatu koji omogućuje njegovu automatsku i elektroničku obradu.

Zamjenom papirnatih u elektroničke račune mijenjate čitav niz nekorisnih radnih procesa koji su prepoznati kao najveći generatori troška. Uvođenjem eRačuna prestaje potreba za prepisivanjem podataka s računa, smanjuju se troškovi najma dodatnog prostora za pohranu računa i uredskog prostora. Smanjujete stvaranje otpada i više ne gubite vrijeme na traženje dokumenata.

Koja je stvarna korist eRačuna

Korist slanja i zaprimanja eRačuna je višestruka, posebice na strani primatelja eRačuna koji može u svoj računovodstveni program automatski povući jedan ili stotine računa odjednom.

Prepisivanje svih podataka s računa traje satima, a strukturirani eRačun poslan putem servisa mojeRačun jednim klikom se automatski učitava u više od  466 ERP i računovodstvenih programa.

mojeRačun može biti i vaš izbor za eRačun uz bespovratna sredstva MINGOR-a i vaučer za digitalizaciju.

Provjerite kako do bespovratnih sredstava

Što sve pruža mojDMS

mojDMS je informacijski sustav za upravljanje digitalnim dokumentima, povezan na servis mojeRačun. Sustav je idealno rješenje za potpisivanje, odobravanje i uspostavu nadzora nad kolanjem poslovnih dokumenata i radnim procesima. Likvidatura eRačuna je brza, jednostavna i u skladu sa zakonskim propisima.

Aktivacijom usluge mojDMS stvarate preduvjet za potpuno bespapirno poslovanje jer je kroz sustav moguće obrađivati i dokumente koji su u tvrtku ušli kao papirnati.

Prijenosa dokumenata u mojDMS moguće je napraviti na dva načina: povlačenjem sa servisa mojeRačun ili lokalno s računala (skenirani dokumenti, dokumenti pristigli emailom).

Kroz mojDMS odobravaju se računi, druge knjigovodstvene isprave (narudžbenice, otpremnice, primke), ugovori i ostala interna i eksterna poslovna dokumentacija.

Elektronički dokument unesen u sustav mojDMS dostupan je za obradu svim za to ovlaštenim osobama te vanjskim partnerima, primjerice knjigovodstvu. Korisnici koji aktiviraju uslugu sve dokumente mogu podijeliti s knjigovođom u digitalnom obliku.

Zašto aktivirati uslugu mojDMS:

  • ispravan način likvidature eRačuna i drugih eDokumenata;
  • centralizirano prikupljanje i obrada dokumenat;a
  • lokalni i udaljeni pristup (rješenje za rad od kuće);
  • veći nadzor nad poslovnim procesom;
  • integracija s poslovnim i tehničkim aplikacijama (ERP, mojeRačun);
  • visoka razina sigurnosti kroz definiranje prava pristupa;
  • izuzetna ušteda radnog vremena (dokument ne čeka na stolu);
  • lakši pristup informacijama (ured je gdje god postoji internetska veza);
  • upravljanje stanjima obrade dokumenata (promjena sudionika u hodogramu u slučaju zastoja u obradi);
  • automatizacija poslovnog procesa ili workflow;
  • zaštita kroz definiranje prava pristupa;
  • arhiviranje svakog dokumenta samo jednom (eArhiv);
  • znatno smanjenje troškova i brža obrada dokumenata;
  • veća efikasnost svih zaposlenika.

Sustav za upravljanje digitalnim dokumentima mojDMS nije prostor za pohranu. Glavna značajka DMS-a je protočnost – u sustavu se nalaze isključivo dokumenti koji su trenutno u obradi. Nakon završetka obrade, dokumenti se pohranjuju u elektronički arhiv, odnosno mojeArhiv.

Prednosti koje pruža elektronički arhiv

Elektronički arhiv pruža neposredan pristup dokumentima jer su on-line i lakše pretraživanje dokumenata pomoću ključnih riječi. Dokumentima u informacijskom sustavu mojeArhiv mogu pristupiti isključivo ovlaštene osobe s bilo koje lokacije.

Na sigurnost pohrane u cloudu ne utječu prirodne nepogode jer se podaci čuvaju na više servera na različitim geografskim lokacijama. Zaposlenici su manje opterećeni jer ne gube vrijeme na traženje izgubljenih dokumenata jer se pretraga arhive ne obavlja ručno.

mojDMS i mojeArhiv mogu biti i vaš izbor za digitalno upravljanje i elektroničku pohranu dokumenata uz bespovratna sredstva MINGOR-a i vaučer za digitalizaciju.

Zašto uvesti merBanking

Uslugu merBanking čine dvije temeljne platne usluge nastale iz revidirane Direktive o platnim uslugama Europske unije. To su usluga iniciranja plaćanja i usluga informiranja o stanju na računu.

Korisnici poslovnih transakcijskih računa aktivacijom  s uslugom iniciranja plaćanja merBanking obavljaju plaćanja iz svog računovodstvenog programa ili programskog rješenja (ERP-a), odakle zadaju naloge za plaćanja bez posebne prilagodbe i integracije sa svojom poslovnom bankom.

Kroz merBanking se mogu plaćati računi u papirnatom ili elektroničkom obliku, ponude ili putni nalozi i sve valjane knjigovodstvene isprave koje se evidentiraju i knjiže u računovodstvenom programu.

Isto se odnosi i na isplatu plaća te drugih vrsta dohodaka koje poslovni subjekt uobičajeno isplaćuje.

Aktivacijom usluge merBanking, možete povlačiti izvod o prometu po računima koji će se automatski učitati u računovodstveni program.

Ako je računovođa ovlaštenik na računu klijenta, aktivacijom ove u svom računovodstvenom programu, može koristiti značajke merBanking usluge za sve poslovne račune klijenata.

Usluga merBanking omogućuje i dohvat transakcija pa korisnik u svom računovodstvenom programu može pratiti sve uplate i isplate po računima, a dohvat balansa pruža uvid u trenutno stanje po svim transakcijskim računima.

merBanking može biti i vaš fintech izbor uz bespovratna sredstva MINGOR-a i vaučer za digitalizaciju.

MINGOR – Vaučeri za digitalizaciju

Prijave za podnošenje projektnih prijedloga „Vaučeri za digitalizaciju“ otvaraju se 1. ožujka i trajat će do 29. ožujka 2024. godine.

Riječ je o trećem i konačnom roku u kojem mikro, mala i srednja poduzeća mogu iskoristiti bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) u sklopu javnog poziva „Vaučeri za digitalizaciju“.

Kako bismo pomogli  MSP-ovima da iskoriste dio od gotovo 3,4 milijuna eura koliko je alocirano u ovom roku, dogovorili smo suradnju s  tvrtkom Projekt jednako razvoj (PJR) čijih je više od 35 stručnjaka posebno specijalizirano za pisanje i provedbu projekata financiranih iz EU fondova.

Dostupno je pet vrsta vaučera, a pružatelji usluga koje se mogu kroz njih financirati objedinjeni su u katalog pružatelja usluga objavljen na stranicama MINGOR-a.

Među pružateljima usluga u sklopu poziva unutar kataloga je i tvrtka Elektronički računi s uslugama mojeRačun, mojeArhiv, mojDMS i fintech inovacijom merBanking u dijelu složena digitalna rješenja.

Za uvođenje navedenih usluga korisnicima je na raspolaganju čak 19.900,00 eura, a kroz vaučer za složena digitalna rješenja mogu uvesti jednu ili više usluga, odnosno sve navedene usluge iz mojeRačun portfelja.