Još stignete saznati što vam radi konkurencija iz mojBI izvještaja

blog 2908 1

Pripremili smo individualne mojBI polugodišnje izvještaje s detaljnim pregledom financijske stabilnosti vaših kupaca i konkurencije.

Izvještaj o financijskoj stabilnosti poslovnih partnera i konkurencije jedna je od značajki iz lepeze usluga koju pruža mojBI.

Za naše korisnike pripremili smo individualne polugodišnje izvještaje iz kojih dobivate detaljan pregled financijske stabilnosti tvrtki s kojima poslujete.

Iz podataka koji se svakodnevno ažuriraju kroz mojBI saznajte: status blokade, prihod, rashod, dobit, bonitetnu ocjenu, broj zaposlenih i ostale pokazatelje uspješnosti tvrtki s kojima poslujete ili vaše konkurencije.

ZATRAŽITE POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ

Što sadrži polugodišnji izvještaj

Izvještaj sadrži bonitetnu ocjenu, ali i trenutni ili prethodni status blokade vaših kupaca i dobavljača, kao i prosječno vrijeme u kojem te tvrtke podmiruju svoje obveze.

mojBI „zna“ tko su vaši kupci i dobavljači jer svaki eRačun poslan putem mojeRačun prolazi automatsku provjeru statusa blokade kupca za vrijeme trajanja valute plaćanja.

Proces se provodi za tvrtke koje šalju eRačune iz svog računovodstvenog programa, kao i za one čiji je izbor besplatna aplikacija za slanje eRačuna Kreiraj.

Usporedba s konkurencijom

Polugodišnji izvještaj sadrži i relevantne podatke o poslovanju konkurencije; rang listu izrađenu prema financijskim pokazateljima za prethodnu godinu.

Uspoređuju se prihod, neto plaće, broj zaposlenih i vrijeme naplate potraživanja od kupaca, odnosno pozicija tvrtke korisnika u odnosu na tuzemne konkurente iz iste djelatnosti.

Subjekti koji su u planiranje poslovnih aktivnosti uključili podatke koje dobivaju kroz mojBI, prepoznali su koliko im svježe informacije znače za sigurnost i stabilnost poslovanja.

Za razliku od sličnih bonitetnih servisa, mojBI pruža sve informacije na jednom mjestu i korisnik ih zaprima automatski.

Polugodišnji izvještaj zbog toga je izvrstan izvor informacija za analizu financijske stabilnosti dionika u vlastitom okruženju svake tvrtke.

Kako funkcionira mojBI

Svaki eRačun poslan putem servisa mojeRačun, prolazi automatsku provjeru statusa blokade kupca za vrijeme trajanja valute plaćanja.

U slučaju blokade, mojBI obavještava korisnika, a obavijest stiže i ako je kupac u blokadi bio u prethodnom periodu te koliko je dugo ona trajala.

Korisniku koji je aktivirao mojBI, ne može se dogoditi da ispostavi račun kupcu u blokadi, a da nije upoznat s tom informacijom.

Prilikom unosa OIB-a, mojBI javlja da je kupac u blokadi pa možete sami odlučiti hoćete li nastaviti sa slanjem računa.

Što još nudi mojBI

Sustav mojBI se svakodnevno ažurira pa se svaka promjena bilježi, zbog čega vam je omogućeno inovativno izvještavanje o financijskim i poslovnim pokazateljima svih kupaca, dobavljača, ali i konkurencije.

Uz statuse blokade, bonitetne ocjene i financijske pokazatelje, mojBI između ostalog nudi i pokazatelje profitabilnosti te zaposlenosti, usporedbe s konkurencijom i provjere stečaja.

Unutar mojBI jedostupan i poslovni adresar za više od 300.000 poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

Usluga mojBI koristi se i za provjeru bonitetne ocjene primatelja eRačuna na platformi za otkup nedospjelih eRačuna, PlatiMe.

Prema podacima iz PlatiMe, otkupitelji su realizirali sto posto naplaćenih potraživanja koristeći se uslugom mojBI i uz vlastitu procjenu i analizu rizika.

Riječ je o tome da su i na platformi dostupni relevantni podaci za sudionike: status blokade, prihod, rashod, dobit, bonitetna ocjena, broj zaposlenih i ostali pokazatelji uspješnosti poslovnih subjekata.

Usluga dostupna svima

Analiza podataka o poslovanju kupaca i dobavljača koju dobivate u polugodišnjem izvještaju, pruža vam mogućnost da s većom sigurnošću planirate poslovne aktivnosti za buduće razdoblje.

mojBI je najobuhvatniji bonitetni servis na tržištu jer prikuplja i sadrži više od60 financijskih, profitabilnih i bonitetnih pokazatelja te pregled blokada i stečajeva za više od 300.000 tvrtki u Hrvatskoj.

Kako zatražiti polugodišnji izvještaj

Kliknite na ZATRAŽITE POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ i doznajte sve o poslovanju vaših kupaca i dobavljača. Akcija traje do 31. kolovoza, nemojte je propustiti.

Ako imate više pitanja oko usluge mojBI, primjerice kako je aktivirati ili kako izabrati najbolji paket za vašu tvrtku, slobodno nam se obratite.