ISKUSTVO KORISNIKA: Na eRačun ih je „prisilio“ kupac, a onda su se oduševili uslugom

blog 2208

Tvrtka Eksplozivi iz Labina je zahvaljujući kupcu koji je inzistirao na eRačunu i sama prepoznala benefit automatske obrade digitalnih dokumenata.

Jedan od najvećih benefita koje pruža mojeRačun je njegova dostupnost u računovodstvenom programu Synessis, što nam dodatno olakšava poslove razmjene dokumenata i arhiviranje te višestruko ubrzava knjiženje, istaknula je Marina Mihić, tajnica  labinske tvrtke Eksplozivi.

Zanimljivo je, ističe Mihić, kako nisu sami birali mojeRačun za informacijskog posrednika, nego je njihov kupac inzistirao na zaprimanju eRačuna jer su prepoznali benefit automatske obrade digitalnih dokumenata.

Strukturirani dokument eRačun se, podsjećamo, učitava jednim klikom u računovodstveni program, što znači da se ne gubi vrijeme na ručno prepisivanje podataka u računovodstveni program.

„Nakon što nas je kupac unio u bazu dobavljača na mojeRačun, uočili smo da usluga u potpunosti odgovara i nama pa smo je i sami ugovorili. Nismo ni tražili ponude drugih informacijskih posrednika, odmah smo započeli slanje i zaprimanje eRačuna jer nam je usluga pružila sve potrebno za rad s ulaznim i izlaznim računima“, naglašava Mihić.

Korisnička podrška uvijek na raspolaganju

U procesu postavljanje korisničkog računa, dodaju iz labinskih Eksploziva, imali su veliku potporu korisničke podrške; kreiranje baza, edukacija oko primjene usluge, kao i druga pitanja i nedoumice, sve je riješeno brzo i uz ljubaznu riječ zaposlenika servisa.

I za tehničku podršku, ističe Mihić, imaju samo riječi hvale jer je sve već u startu dobro postavljeno pa nisu nailazili na poteškoće u radu.

„Digitalizacija nam je olakšala rad u svim segmentima i svakoj tvrtki bih preporučila da uvedu eRačun i elektroničko arhiviranje u poslovanje jer su radni procesi daleko brži, a dokumenti uvijek dostupni“, rekla je Marina Mihić iz tvrtke Eksplozivi.

Niži troškovi zbog digitalizacije

U usporedbi s klasičnim, „papirnatim“ slanjem računa, proces je neusporedivo jednostavniji, no ono što je najvažnije, puno je jeftiniji.

„Nakon što se račun izradi, šalje se kupcu jednim klikom kroz računovodstveni program. Nema ispisivanja, kuvertiranja, čekanja u pošti. Troškovi eRačuna i digitalnog poslovanja su puno manji, nego troškovi papira“, zaključuje Mihić.

Korist eRačuna nije samo na strani pošiljatelja, ona je višestruka i za primatelje, kao što su prvenstveno uočili u labinskim Eksplozivima. Primjerice, kupac više ne prepisuje ulazni račun po ulazni račun, već jednim klikom učitava neograničen broj eRačuna.

Posao prepisivanja svih podataka s računa koji bi trajao satima,  skraćuje se na jedan klik, a primjenjuje se u više od 360 računovodstvenih programa iz mojeRačun mreže. Osim toga, praksa dokazuje da se eRačuni plaćaju puno brže, nego papirnati računi.

Poslovanje bez papira

Ako niste sigurni kako izvući maksimalnu korist iz digitalizacije, ali biste htjeli i sami iskusiti benefit kao tvrtka Eksplozivi te njihovi kupci i dobavljači, slobodno nas kontaktirajte i zatražite razgovor s prodajnim predstavnikom ili sudjelovanje na nekom od brojnih webinara koje smo pripremili. Iskoristite priliku i ulovite aktualne ponude za uvođenje eRačuna u poslovanje.

ŽELIM PONUDU