Dođite do kapitala s tri klika u samo 24 sata

blog 100723 01 1

Izložite eRačun u samo tri klika, ugovor potpišite digitalno i naplatite nedospjelo potraživanje u samo 24 sata na PlatiMe.

PlatiMe omogućuje da naplata nedospjelih potraživanja bude brža i lakša, a likvidnost poduzeća bolja. Tako govore korisnici o prvoj hrvatskoj platformi za otkup nedospjelih eRačuna.

Iako su na zapadu jako popularne takozvane peer-to-peer platforme, u Hrvatskoj samo PlatiMe omogućuju izravno financiranje između pojedinaca.

To je model koji pruža brži i transparentniji postupak dolaska do izvora financiranja za korisnike.

U građevinskom sektoru biraju PlatiMe jer ne moraju više čekati 30 ili 60 dana kako bi naplatili račune u valuti koju su dali svome klijentu.

Neki drugi gospodarski sektori prepoznali su mogućnost da višak likvidnosti investiraju, odnosno plasiraju dalje u gospodarstvo.

PlatiMe je u protekle dvije i pol godine postao prvo mjesto gdje poduzetnici traže kapital, bilo da imaju potrebu za brzim pronalaskom likvidnosti ili je s druge strane žele uložiti.

Kao najveću prednost platforme većina ipak ističe jednostavnost korištenja i brzu naplatu.

Tri klika do kapitala

Izlaganje nedospjelog računa obavlja se u samo tri klika, ugovor se potpisuje digitalno, a naplata izloženog računa moguća je u samo 24 sata.

Znate li da je PlatiMe dobio zeleno svjetlo Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga kao „oglasna ploča“ gdje se susreću ponuda i potražnja za kapitalom?

HANFA je posebno istaknula vrijednost elektroničkih ugovora (eUgovora) o ustupu potraživanja, što je ocijenila kao transparentno sklapanje ugovora za sve dionike prijenosa određene tražbine.

Ugovori se potpisuju naprednim elektroničkim potpisom ugrađenim u eOsobnu iskaznicu ili putem FINA-inog PKI certifikata.

Iako je platforma prvotno zamišljena kao mjesto gdje se susreću ponuda i potražnja za kapitalom, odnosno mjesto gdje će pošiljatelji eRačuna pronaći svoga otkupitelja, PlatiMe se pokazao kao idealno rješenje za primatelje eRačuna.

Većina je prepoznala prednost prvokupa pa uz diskont zarađuju na vlastitom višku likvidnosti.

Izlaganje eRačuna

Platforma je direktno povezana na mojeRačun, najvećeg informacijskog posrednika na tržištu. Zato se računi mogu izložiti odmah prilikom izrade ili naknadno, nakon što je eRačun poslan primatelju.

Pošiljatelji mogu izlistati eRačune na PlatiMe po definiranoj cijeni ili prema ponudi koju smatraju zadovoljavajućom i prodati ih već isti dan.

Za izlaganje eRačuna, primatelj mora dati svoju suglasnost i odobriti račun u segmentu suštinske i računske kontrole.

Pošiljatelj eRačuna ima kontrolu nad eRačunima koje želi izložiti na platformi, dok je na primatelju da da svoj pristanak za sudjelovanjem u prodaji računa ili iskoristi priliku kako bi oplemenio vlastiti kapital.

Nakon što primatelj odobri izlaganje, izloženi eRačun postaje vidljiv otkupiteljima koji mogu otkupiti potraživanje.

PlatiMe jača likvidnost

Izlistanjem eRačuna na PlatiMe pošiljatelji imaju mogućnost poboljšati likvidnost, smanjiti troškove te jednostavnije i brže ugovoriti i realizirati financiranje.

Primatelji pak smanjuju rizik, dinamički upravljaju likvidnošću i ostvaruju mogućnost povećanja efekta nabave kroz niže cijene.

Kada govorimo o prednostima za otkupitelje, osim povećanja tržišta prodaje i snižavanja troškova poslovanja, u poziciji su graditi imidž kroz sudjelovanje u inovativnim rješenjima.

Znate li da je sudjelovanje na PlatiMe usklađeno s najvišim sigurnosnim standardima?

PlatiMe provodi detaljnu provjeru zainteresiranih otkupitelja koji ne mogu biti netom osnovane tvrtke o kojima nema financijskih podataka.

Provjera svih primatelja

Osim toga, platforma je povezana sa sustavom mojBI koji sadrži više od 60 poslovnih i financijski pokazatelja za više od 300.000 poslovnih u Hrvatskoj i automatski informira o svakom negativnom poslovnom pokazatelju poduzeća.

Svaki otkupitelj može provjeriti bonitet primatelja kroz uslugu mojBI koja je integrirana u PlatiMe. Podaci se unutar mojBI ažuriraju svakodnevno.

Sudionicima na platformi to omogućuje da kroz ažurne i relevantne informacije smanje rizik i unaprijede poslovanje i lakše donesu odluku s kim će surađivati na PlatiMe i izvan njega.

Koristeći se uslugom mojBI, uz vlastitu procjenu i analizu rizika, statistika naplaćenih potraživanja za otkupitelje iznosi 100 posto!

Dodatna zarada

Jedan od najvećih problema hrvatskog gospodarstva su dugi rokovi plaćanja računa, zbog čega mnoga poduzeća upadnu u probleme s likvidnošću.

Period od 30 dana najčešće se produži na više od 50, što mnoge tvrtke više ne mogu izdržati.

Zahvaljujući PlatiMe taj je problem mnogim tvrtkama postao prošlost.

Poslovni subjekti danas mogu naplatiti svoja nedospjela potraživanja već u danu izdavanja eRačuna i tako očuvati likvidnost.

PlatiMe će vam osigurati svježi kapital koji možete odmah uložiti u daljnje poslovanje ili uložiti višak kapitala kako biste na njemu dodatno zaradili.

UNOVČI SVOJ RAČUN DANAS