Zeleno poslovanje i digitalna izvrsnost dio su našeg poslovnog identiteta

blog2712

Zeleno poslovanje i digitalna izvrsnost dio su i poslovnog identiteta više stotina nositelja ekološkog priznanja Zeleni certifikat i oznake „Digitalno potpisujem“.

Bespapirni ured, zelene politike, digitalni potpis i društveno odgovorno poslovanje temeljne su vrijednosti koje njegujemo od samog osnutka prije više od deset godina.

One su dio našeg poslovnog identiteta, ali i poslovnog identiteta više stotina drugih kompanija i organizacija, naših partnera i korisnika koje smo okupili u projektima koje provodimo.

Zeleni certifikat i Digitalno potpisujem u protekloj su godini privukli desetine novih nositelja koji su pokazali digitalnu izvrsnost i koji žele isticati da posluju u skladu sa zelenom agendom koja je strateški cilj Europske unije i Vlade Republike Hrvatske.

Svjedoci smo da su suvremena digitalna poslovna rješenja promijenila naš način poslovanja, a tvrtke poput naše ulažu velike napore kako bismo potaknule poduzetnike da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima i da svojim djelovanjem poboljšaju kvalitetu života zajednice.

Digitalizacija poslovnih procesa

Nositelji priznanja Zeleni certifikat jako dobro znaju da je jedan od načina na koji smanjujemo ekološki otisak upravo digitalizacija poslovnih procesa.

Time ne samo da štedite papir i manje zagađujete okoliš, nego kroz mojeRačun, mojDMSi druge eDokumente svojim zaposlenicima pružate više raspoloživog vremena za kvalitetno provođenje poslovnih procesa.

Danas većina poduzetnika zna da su ranije predrasude o digitalizaciji i bespapirnom poslovanju potpuno neopravdane i da za digitalnu transformaciju ne trebamo značjana ulaganja u vlastite informacijske sustave.

Na tržištu postoje brojna ready-to-use rješenja za mikro, mala i srednja poduzeća kojima mogu započeti zelenu tranziciju, između ostaloga i kroz bespovratna sredstva za digitalizaciju MSP-a.

Naša rješenja mojeRačun, mojDMS i merBanking možete uvesti putem vaučera za složena digitalna rješenja koja dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Usluge mojeRačun i merBanking dostupne su vam u više od 466 računovodstvenih programa i poslovnih rješenja koji su dio mojeRačun mreže.

Digitalna izvrsnost

Većina nositelja ekološkog priznanja Zeleni certifikat upravo se u svom ERP-u prvi put susrela s eRačunom, strukturiranim dokumentom koji se razmjenjuje iz računala u računalo i s kojeg se ne moraju ručno prepisivati podaci.

Time su učinili drugi korak u prelasku na potpuno bespapirno poslovanje, odnosno pokrenuli su ured bez papira. Prvi korak u realizaciji ideje poptpuno digitalnog ureda bila je aktivna primjena naprednog elektroničkog potpisa.

Bespapirni ured

Naša tvrtka je prva u Hrvatskoj postala potpuno bespapirni ured nakon što smo uveli isključivo digitalno potpisivanje svih poslovnih dokumenata sa zaposlenicima i partnerima.

Ugovori o radu, putni nalozi, ugovori o poslovnoj suradnji i svi drugi važni poslovni dokumenti u tvrtki Elektronički računi potpisuju se isključivo elektronički.

Digitalno potpisujem

Naša odlučnost da ubrzamo radne procese, povećamo sigurnost i bolje brinemo o okolišu rezultirali su kreiranjem posebne oznake „Digitalno potpisujem“. Istaknuta u e-mailovima,  oznaka je slala jasnu poruku da koristimo rješenje koje osigurava autentičnost i integritet, ali ono što je najvažnije – osigurava neporecivost.

Ubrzo je sve više naših korisnika i partnera izrazilo želju da i sami pokažu kako umjesto vlastoručnoga radije biraju elektronički potpis pa na kraju 2023. godine tisuće pojedinaca u svojim e-mailovima i službenim e-mailovima svojih tvrtki ponosno ističe oznaku „Digitalno potpisujem“.

Zeleno poslovanje

Nositelji ekološkog priznanja Zeleni certifikat i brojni nositelji oznake „Digitalno potpisujem“ tvrtke su i organizacije koje su osvijestile da poslovanje na papiru nije ekološki prihvatljivo ni zeleno poslovanje.

Recikliranjem starog papira ne činimo puno za prirodu jer je najteže reciklirati poslovne dokumente. Toneri za laserske i kserografske kopirne uređaje toplinski su spojeni s površinom papira i reciklaža takvog otpada je iznimno složen proces jer se pulpa za uredski papir dodatno izbjeljuje.

S obzirom na dostupnost i jednostavnost korištenja mojeRačun usluga, ne postoji više nijedan razlog da u modernom poslovanju dokument koji je nastao digitalno pretvaramo u papir.

Započnite zelenu tranziciju

Znate li da vas slanje oko 100 papirnatih računa mjesečno košta minimalno 145 eura samo u materijalnim troškovima? Zato poduzetnici biraju jeftiniju opciju, a to je eRačun.

Uz ovaj strukturirani dokument ne samo da štede vlastite resurse, nego smanjuju svoj ekološki otisak i čuvaju prirodu.

Pridružite se nama i stotinama naših partnera i korisnika u ekološkim projektima Zeleni certifikat i „Digitalno potpisujem“ i odaberite u 2024. godini ostvariti digitalnu izvrsnost te aktivno provoditi društveno odgovorno poslovanje.