Zeleni certifikat okuplja perjanice zelenog gospodarstva

blog 0407 01

Priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat pokazatelj su da su briga o okolišu i zajednici siguran put ka zelenom gospodarstvom.

Čak 60 nositelja Zelenog certifikata i 42 nositelja Premium zelenog certifikata, koji su svoja priznanja dobili od prosinca 2021. do lipnja ove godine, mogu reći da su digitalizirane kompanije koje brinu o okolišu, zaposlenicima i zajednici u cjelini.

Jedan od načina na koje tvrtke mogu pokazati svoju odgovornost je upravo kroz digitalizaciju jer time ne samo da se štede papir i manje zagađuje okoliš, nego svojim zaposlenicima pružaju više raspoloživog vremena za kvalitetno provođenje poslovnih procesa.

To je prepoznalo više od stotinu poslovnih i javnih subjekata koji su pokazali digitalnu osviještenost i društvenu izvrsnosti i danas s ponosom ističu svoj Zeleni i Premium zeleni certifikat.

Zeleno poslovanje je poslovni identitet

Od 2014. godine do danas, mojeRačun kontinuirano promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a zaštitu prirode kao dio svog poslovnog identiteta.

Od samih početaka potičemo i naše korisnike i poslovne partnere da izaberu ured bez papira te da njihovo poslovanje bude ekološki prihvatljivije i društveno odgovorno.

U projektu Zeleni certifikat, osim na ekologiju, veliki naglasak stavljamo upravo na sve segmente poslovanja koji se odnose na pozitivan utjecaj na zajednicu.

Kada smo pokrenuli projekt Zeleni certifikat ideja je bila odati priznanja poslovnim subjektima koji, osim što su uspješno implementirali digitalizirane procese u svoje poslovanje, svojim djelovanjem poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i okolinu u kojoj djeluju.

Te tvrtke su u proteklih nekoliko godina razmijenile gotovo 100 milijuna dokumenata i time spasile od sječe više od devet tisuća stabala, čime je i udio CO2 smanjen za oko četiri tone kroz godine.

Čak 102 nositelja Zelenog i Premium zelenog certifikata pokazatelj su da je briga o okolišu zajednička odgovornost, a da su ulaganje u zaposlenike i odgovornost prema zajednici rješenje za zelenu budućnost koju možemo zajednički graditi.

Zeleni certifikat

Ovo priznanje dodjeljuje se manjim tvrtkama koje, primjerice, imaju integrirano rješenje za slanje eRačuna i eDokumenata, digitalno arhiviraju ili učitavaju ulazne eRačune u ERP, čime svakim razmijenjenim eDokumentom izravno pozitivno utječu na okoliš.

Premium zeleni certifikat

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuju većim tvrtkama koje uz digitalizaciju trebaju zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorija društveno odgovornog poslovanja.

Uz to, podrazumijeva se i kako tvrtke u Premimum varijanti prakticiraju višegodišnju razmjenu eRačuna te aktivnu primjenu komplementarnih digitalnih usluga.

Za koji certifikat konkurira vaša tvrtka doznajte OVDJE.

Digitalna transformacija započinje korakom

Projekt koji provodi mojeRačun dokaz je da je digitalna transformacija hrvatskog gospodarstva neodvojivo povezana s društveno odgovornim poslovanjem.

Ranije je u kontekstu digitalizacije i bespapirnog poslovanja među poduzetnicima postojalo uvjerenje da su za ulaganja u digitalno poslovanje potrebna velika sredstva. 

Danas znamo da je takav stav neopravdan jer postoje brojna ready-to-use rješenja za digitalno poslovanje za mikro, male i srednje poduzetnike.

Svaka tvrtka si danas može priuštiti mojeRačun usluge – eRačun, mojeArhiv, digitalno upravljanje dokumentima kroz mojDMS ili najsvježije bonitetne i informacije o statusima blokade za sve svoje kupce i dobavljače.

Za to im je dostupna usluga i mojBI već nakon registracije na servis i izbora paketa prema potrebi.

Digitalno potpisujem (sve dokumente)

Uz projekt Zeleni certifikat, osmislili smo i oznaku „Digitalno potpisujem“, koja je prerasla u svojevrstan pokret tvrtki i pojedinaca koji aktivno koriste napredni elektronički potpis.

Upravo je mojeRačun prva tvrtka u Hrvatskoj koja je javno objavila da će do kraja 2022. godine postati potpuno bespapirni ured.

Sve ugovore o radu sa zaposlenicima i poslovne sporazume s partnerima potpisujemo isključivo naprednim elektroničkim potpisom.

Tako štedimo na papiru, uštedjeli smo i na registratorima i na prostoru, ali i povećali sigurnost jer se svi dokumenti čuvaju u cloudu.

Poslovne dokumente među odjelima razmjenjujemo i obrađujemo kroz informacijski sustav mojDMS, a primamo i šaljemo isključivo eDokumente ovjerene certifikatom.

Porast cijena papira i uredskog materijala ne opterećuje nas ni financijski ni operativno.

Saznajte tko su perjanice zelenog gospodarstva

Pogledajte sve dobitnike Zelenog i Premium zelenog certifikata i pridružite se našem pokretu kojim želimo hrvatsko gospodarstvo učiniti zelenim gospodarstvom.

Izaberite biti nositelji Zelenog ili Premium zelenog certifikata, primijenite oznaku „Digitalno potpisujem“ i nastavite stvarati digitalni svijet za zeleni Planet.

Dobitnici Zelenog certifikata:

Assist IT d.o.o., KB d.o.o., EUROGARDEN, vl. Ivan Milin, TERRA JASKA d.o.o., VMK KOLEKTOR d.o.o., BAUERFEIND d.o.o. , TEHNO-VENT d.o.o., PROSPEKT d.o.o. , Medmar d.o.o. Rijeka, GRAFOPROM TISAK d.o.o., TRINDUS EKSPERT d.o.o.

Dobitnici Premium zelenog certifikata:

Grad Crikvenica, Općina Dugopolje, Neteko d.o.o. , TVORNICA ULJA ČEPIN d.d., SOBOČAN d.o.o., Grad Ludbreg, Best Advisory d.o.o., Grad Benkovac, Općina Orebić, BIO PHARM VET DIGITAL d.o.o. , OIKON d.o.o., Općina Klana , Općina Feričanci, Dječji vrtić Pula, Usluga d.o.o., S.A.K.Z. d.o.o., Instrumentacija ELI-MP d.o.o., STO-AL d.o.o., InfoMark j.d.o.o, KONICA MINOLTA Hrvatska , MikroGoran d.o.o., PROSOFT D.O.O, Gradska ljekarna Zagreb, InfoLink d.o.o.

Tko su još nositelji ovog vrijednog priznanja možete pogledati na mrežnoj stranici Zeleni certifikat.