eArhiv za sigurnost poslovnih dokumenata

earhiv

eArhiv korisnici servisa mojeRačun mogu aktivirati e-mailom ili pozivom korisničkoj službi. Ako još niste korisnik servisa mojeRačun, zatražite ponudu putem web obrasca.

Informacijski sustav eArhiv omogućuje sigurne i kontrolirane uvjete za pohranu svih poslovnih dokumenata u elektroničkom obliku. Bilo da je riječ o eRačunima, eOdobrenjima ili eOtpremnicama, mojeArhiv pruža jednostavan pristup, čak i kod rada od kuće.

Jesam li obavezan koristiti eArhiv?

Ako primate eRačune ili ih šaljete i primate, obavezni ste ih čuvati u eArhivu. eRačun je račun izdan, prenesen i zaprimljen u XML formatu te se sukladno Zakonu o elektroničkoj ispravi čuva u formatu zaprimanja.

Znači li to da ne mogu ispisati eRačun i čuvati ga u registratoru?

Isprintani PDF račun ne smatra se originalom, nego vjerodostojnom kopijom. U tom smislu, jedini „original“ je strojno čitljivi XML dokument, a prateći PDF je samo njegova slika.

Koje su prednosti sustava eArhiv u odnosu na „papirnati“ arhiv?

Jedna od prednosti je da su svi dokumenti pohranjeni u cloudu pa im se može pristupiti s bilo koje lokacije. Dokumenti se pretražuju preko ključnih riječi, a ovlasti se posebno dodjeljuju zaposlenicima.

Što mi zakonski jamči korištenje usluge eArhiv?

Svako neovlašteno brisanje ili promjena na dokumentu se bilježi, što znači da mojeArhiv čuva cjelovitost sadržaja. Uz to, možete ograničiti pristup pojedinim dokumentima, ovisno o razini ovlasti zaposlenika.  

Kako mogu aktivirati uslugu eArhiv?

Korisnici servisa mojeRačun mogu aktivirati uslugu pozivom ili e-mailom prema korisničkoj službi. Ako još niste korisnik servisa mojeRačun, zatražite ponudu putem web obrasca.

Autor: P.J.