Prijavite se na besplatni webinar optimizacije računovodstvenih procesa u Synesisu

blog 271123

Predavači su na webinaru predvidjeli i 15 minuta za pitanja i odgovore, ali i poklon za sve sudionike – mjesec dana probnog korištenja usluge merBanking.

Kako u računovodstvenom programu Synesis jednim klikom učitavati račune, plaćati ih te automatski preuzimati i knjižiti bankovne izvode, doznat će svi sudionici koji se ovoga petka prijave na besplatni webinar.

Webinar o novostima iz digitalizacije poslovanja i prednostima usluge merBanking  održava se 1. prosinca 2023. godine od 10 do 10.45 sati. Predavači su Domagoj Mihalčić, voditelj razvoja poslovanja tvrtke Elektronički računi i Mićo Barišić, IT ekspert Odjela podrške eMreži.

Dvojica stručnjaka provest će vas kroz dvije najvažnije teme:

10:00 do 10:15 - Fiskalizacija 2.0 - zakonska obveza slanja eRačuna u realnom sektoru

10:15 do 10:30 - Live prezentacija u Synesisu – slanje i zaprimanje eRačuna, iniciranje plaćanja te preuzimanje i automatsko knjiženje izvoda.

Predavači su predvidjeli i 15 minuta za pitanja i odgovore korisnika, ali i poklon za sve sudionike – mjesec dana probnog korištenja usluge merBanking.



Fiskalizacija 2.0 i slanje eRačuna

Fiskalizacija 2.0 u proširit će primjenu elektroničke razmjene dokumenata između poreznih obveznika u Hrvatskoj.

Trenutno oko 100.000 subjekata aktivno razmjenjuje eRačune, a obaveznom primjenom elektroničkih računa u gospodarstvu konačno će se primjenjivati centralizirano prikupljanje podataka poreznih obveznika.

Najrazvijenije europske zemlje koje su to odavno učinile povećale su konkurentnost svojih tvrtki, smanjile im troškove i administrativno rasteretile poduzetnike.

Rasteretile su i javna tijela koja ih nadziru što je smanjilo javni trošak.

Automatizacija poslovanja

Fiskalizacija 2.0 usmjerena je na elektroničku razmjenu podataka, odnosno fiskalizaciju bezgotovinskih računa.

Elektronički računi kakve danas razmjenjujemo i kakve će poslovni subjekti obavezno razmjenjivati po završetku projekta Fiskalizacija 2.0, nisu dokumenti u PDF-u.

eRačuni su XML dokumenti iz kojih će porezni obveznik (i pošiljatelj i primatelj računa) moći automatski ekstrahirati određeni skup podataka koji su mu potrebni za fiskalizaciju.

Jedno je sigurno - obveza fiskalizacije značajno će povećati broj tvrtki koje ulazne račune automatski preuzimaju i učitavaju ih u svoje računovodstvene programe.

Dosadašnja praksa učitavanja računa kao PDF dokumenta neće im osigurati ispunjavanje zakonskih obaveza.

Na besplatnom webinaru u petak 1.12. naučit ćete kako učitavanjem eRačuna u Synesis: smanjiti troškova uredskog materijala, kako brže i točnije obrađivati podatke, kako uštedjeti na pohrani dokumenata te kako povećati sigurnost elektroničke razmjene dokumenata.

Optimizacija računovodstvenih procesa

Budućnost financijskih usluga je stigla u Synesis kroz fintech brend merBanking koji donosi funkcionalnosti internetskog bankarstva u vaš računovodstveni program

Kroz merBanking integriran u računovodstveni program mogu se obavljati sva plaćanja bez korištenja internetskog bankarstva.

Korisnici Synesisa sada mogu plaćati račune u papirnatom ili elektroničkom obliku, ponude ili putne naloge direktno iz svog računovodstvenog programa.

Iz Synesisa se mogu isplaćivati i plaće te druge vrsta dohodaka za koje ste do sada izrađivali naloge i potom ih kao datoteke učitavali u internetsko bankarstvo.

Dohvat izvoda u Synesis

Zahvaljujući tome što je usluga merBanking implementirana u Synesis, korisnici ovog rješenja sve informacije o stanju na računu, svakoj uplati i isplati sa svojih poslovnih računa, zaprimaju u računovodstveni program u stvarnom vremenu.  

Koristeći merBanking u Synesisu možete povlačiti i izvode o prometu po računima koji se automatski učitavaju u vaš računovodstveni program.

Ako ste kao računovođa ovlaštenik po računu klijenta, aktivacijom merBanking usluge u Synesis programu možete koristiti sve značajke ove usluge za sve poslovne račune klijenata.

Ne morate čekati dostavu izvoda od klijenta ili pamtiti lozinke za različita internet bankarstva jer putem merBanking usluge može automatski povlačiti izvatke o prometu po računima.

Za razliku od klasičnog učitavanja XML datoteke izvoda, što je usluga koju trenutno pruža većina banka, s ovom uslugom više ne morate ulaziti u internet bankarstvo i skidati pa učitavati izvode. Oni su automatski povućeni u vaš Synesis.

Besplatni webinar

Odmah se prijavite na besplatni webinar i saznajte novosti iz digitalizacije poslovanja te sve mogućnosti usluge merBanking u Synesisu.

Uživo i na praktičnom primjeru naučit ćete kako jednim klikom učitavati račune, plaćati ih te automatski preuzimati i knjižiti bankovne izvode s ciljem automatizacije i optimizacije računovodstvenih procesa.

PRIJAVI SE