Preuzmite GFI i saznajte kako posluju vaši partneri i konkurencija

blog 010823 01

Preuzmite novi GFI o financijskoj stabilnosti vaših poslovnih partnera i konkurenata.

Za naše korisnike smo pripremili individualne godišnje financijske izvještaje iz kojih dobivate detaljan pregled financijske stabilnosti tvrtki s kojima poslujete.

Iz podataka koji se svakodnevno ažuriraju kroz mojBI, možete saznati najrelevantnije podatke o poslovanju vaših kupaca i dobavljača, ali i konkurencije.

Informacije su vam dostupne za sve kupce kojima ste u prvoj polovici 2023. godine poslali elektronički dokument.

Što sadrži GFI izvještaj

Uz bonitetnu ocjenu (kratkoročnu/LOGIT), saznat ćete trenutni ili prethodni status blokade vaših kupaca i dobavljača, kao i prosječno vrijeme u kojem te tvrtke podmiruju svoje obveze.

Znat ćete i za sve kupce i dobavljače koliko trebaju vremena kako bi naplatili potraživanja od svojih kupaca.

Riječ je o tome da mojBI „zna“ tko su vaši kupci i dobavljači jer svaki eRačun poslan putem mojeRačun prolazi automatsku provjeru statusa blokade kupca za trajanja valute plaćanja.

Zato vaš godišnji financijski izvještaj sadrži podatke o svim kupcima kojima ste poslali elektronički dokument u prvoj polovici ove godine.

Proces provjere poslanih računa provodi se za tvrtke koje šalju eRačune iz svog računovodstvenog programa, kao i za one čiji je izbor besplatna aplikacija za slanje eRačuna Kreiraj.

Upoznajte konkurenciju

Želite li znati više o svojim konkurentima? GFI izvještaj koji smo pripremili pravi je izvor informacija.

Izvještaj sadrži sve relevantne podatke o poslovanju konkurencije, odnosno svojevrsnu rang listu izrađenu prema financijskim pokazateljima za prethodnu godinu.

Uspoređuju se prihod, neto plaće, broj zaposlenih i vrijeme naplate potraživanja od kupaca, odnosno vaša pozicija u odnosu na tuzemne konkurente iz iste djelatnosti.

A osim toga, saznat ćete jesu li u blokadi ili su bili u blokadi, kada i koliko dugo.

mojBI zna koliko traje blokada

Kroz uslugu mojBI možete i svakodnevno saznati je li netko od vaših poslovnih partnera u međuvremenu završio u blokadi. Primjerice, kada šaljete eRačun sustav već kod unosa OIB-a kupca javlja pošiljatelju ako je došlo do blokade. Ako kupac trenutno nije u blokadi, ali je bio nedavno, mojBI i to „pamti“ i prati koliko je dugo blokada trajala i sve podatke generira za vaš polugodišnji izvještaj.

Treba istaknuti da je unutar usluge mojBI u svakom trenutku moguće provjeriti status blokade za sve poslovne subjekte; postojeće kupce, ali i potencijalne poslovne partnere.

Sustav se svakodnevno ažurira pa prilikom svake promjene statusa nekoga od vaših poslovnih partnera možete dobiti automatsku obavijest o promjenama.

Korist godišnjeg financijskog izvještaja

mojBI je najobuhvatniji bonitetni servis na tržištu jer prikuplja i sadrži više od60 financijskih, profitabilnih i bonitetnih pokazatelja te pregled blokada i stečajeva za više od 300.000 tvrtki u Hrvatskoj.

Iz godišnjeg financijskog izvještaja dobivate detaljan pregled financijske stabilnosti svih vaših kupaca i dobavljača. Ti podaci vam omogućuju da bolje planirate vlastito poslovanje i očuvate likvidnost.

Analizirajući podatke o poslovanju kupaca i dobavljača koje dobijete u GFI izvještaju, možete s većom sigurnosti planirati poslovne aktivnosti za buduće razdoblje.

Izvještaji o poslovanju

Zatražite godišnji financijski izvještaj o poslovanju vaših kupaca, dobavljača i konkurencije. Zatražite podatke o prihodima, rashodima, dobiti, bonitetnoj ocjeni, broju zaposlenih i drugim pokazateljima uspješnosti.

Izaberite stabilno poslovanje jer ključ vašeg uspjeha leži u tome da prilikom donošenja dobrih poslovnih odluka baratate s relevantnim podacima o stanju na tržištu.

Kako zatražiti godišnji financijski izvještaj

Kliknite na poveznicu i naručite godišnji financijski izvještaj o poslovanju vaših kupaca i dobavljača.

Ako imate više pitanja oko usluge mojBI, primjerice kako je aktivirati ili kako izabrati najbolji paket za vašu tvrtku, slobodno nam se obratite. Neke od prednosti donosimo u nastavku ovog teksta.

Zašto izabrati mojBI

Ono po čemu se mojBI razlikuje od sličnih servisa na tržištu je to što je ova usluga jedini automatizirani sustav informiranja na tržištu o statusu blokade tvrtki .

Za razliku od drugih servisa, korisnik kroz mojBI dobiva e-mail obavijest o blokadi kupca prije nego pošalje eRačun.

To mu daje dodatnu sigurnost u postupku naplate potraživanja jer je financijska pouzdanost poslovnih partnera poznata unaprijed.

Poslovni adresar

Jedna od prednosti usluge mojBI je i to da vam je na raspolaganju najdetaljniji poslovni adresar s kontakt podacima poslovnih subjekata. Riječ je o podacima za više od 300.000 poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

Više ne morate pretraživati različite izvore kako biste došli do kontakta kupca ili dobavljača s kojim želite poslovati.

No, prije nego se odlučite uvesti mojBI u svakodnevne poslovne procese, isprobajte najdetaljniji GFI – ŽELIM IZVJEŠTAJ.