Papir skuplji za 30%, a eRačun i eArhiv vam daju popust od 30%

blog 0404 01

Najavljeno poskupljenje papira ne mora biti vaš problem. Izaberite bespapirno poslovanje i s 30% popusta koristite usluge mojeRačun i mojeArhiv.

Inflacija i udar na poduzetnike

Proteklih dana u medijima je glavna vijest skorašnje poskupljenje WC papira za čak 30 posto. Proizvođače je „stisnuo“ porast cijena sirovine – celuloza je poskupila s 900 na čak 1500 eura po toni. To je posljedica rasta cijena plina i inflacije, što su poduzetnici već osjetili na svojoj koži.

Loše navike za poslovanje

Poskupljenje celuloze utjecat će i na sve tvrtke koje ovise o papiru. Takvih je prema istraživanju organizacije AIIM* i previše. Privatno svi rado koriste usluge koje podrazumijevaju bespapirno poslovanje, ali u poslu se loših navika teško riješiti. 

Papir ili bespapirno poslovanje

Najčešći razlog nepotrebnog printanja digitalnog dokumenta je da se ponese na sastanak. To čini skoro 60 posto ispitanih tvrtki.

Nešto manji postotak printa digitalni dokument zato da bi ga potpisali. Zanimljivo je da se taj problem može lako riješiti. U poslovanje se uvede napredni elektronički potpis. Njega imaju gotovo svi građani Hrvatske na svojoj eOsobnoj iskaznici.

Prepisivanje podataka s eRačuna  

Više od 20 posto ispitanika printa digitalni dokument da bi prepisali podatke u računalo. Kod eRačuna je to potpuni gubitak vremena i novca. Jednim klikom možete učitati neograničen broj računa i tako uštedjeti na vremenu i papiru.

Briga o okolišu

Jeste li znali da je za proizvodnju tone papira potrebno čak 24 mlada stabla? Recikliranjem ćete neka i spasiti, ali ne zadugo i ne potpuno.

Jedan list papira može se reciklirati do šest puta. Time će se smanjiti zagađenje vode za 35 i zraka 74 posto. Ali se svejedno u procesu reciklaže dodaje i svježa celuloza u reciklirani materijal.

A što s poslovnim papirima?

Najteže je reciklirati poslovne dokumente. Toneri za laserske i kserografske kopirne uređaje toplinski su spojeni s površinom papira. Oni se ne mogu lako ukloniti u reciklaži jer se pulpa za uredski papir dodatno izbjeljuje.

Ispisivanje računa i ostalih poslovnih dokumenata iziskuje dodatne troškove nabave uredskog materijala, tonera, održavanja printera i pohranjivanja, a tu su još troškovi poštarine ako račune ili ugovore šaljete poštom. Zašto, primjerice, ugovore ne biste potpisivali digitalno i tako maksimalno ubrzali proces kolanja poslovnih dokumenata čime ćete uštedjeti vrijeme potrebno za potpis, a ugovore uvijek spremali na maksimalno sigurno i uvijek dostupno mjesto?

Vrlo lako možete izračunati koliko mjesečno vaša tvrtka izdvaja za sve navedeno, dok primjerice sve to možete riješiti uvođenjem digitalnih procesa u poslovanje koji će vam u konačnici uštedjeti vrijeme i novac.

Šaljem eRačune za zelene šume

Poskupljenje celuloze ne mora biti vaš problem. Danas možete izabrati bespapirno poslovanje i ponosno reći: Šaljem eRačune za zelene šume. Zeleni mjesec je pravo vrijeme da digitalizirate svoje poslovanje, čuvate okoliš i ostvarite mnogobrojne prednosti.

Što je mojeRačun

Usluga mojeRačun omogućujevam brzo izdavanje, slanje i zaprimanje računa u elektroničkom obliku. Struktura original eRačuna omogućuje automatsku obradu i minimalne troškove. Šaljite eRačune jednim klikom i brzo ih arhivirajte, uz najvišu razinu sigurnosti i po 30% nižoj cijeni.

Što je mojeArhiv

Elektronički arhiv ili mojeArhiv pruža vam sigurnu pohranu za svaki digitalni dokument. Jednim klikom pohranite eRačun ili ugovor, čuvajte eOpomene, eOdobrenja, eOtpremnice, eNarudžbenice ili ePrimke. Preselite cjelokupno poslovanje sa skupog papira na bespapirno poslovanje.

Zeleni mjesec

Iskoristite akciju za zeleni mjesec kada obilježavamo Dan planeta Zemlje. Recite ne skupom papiru, izaberite brigu o okolišu i očuvanje prirode uz 30 % nižu cijenu za uslugu mojeRačun. Dobit ćete i besplatan certifikat te aplikaciju za slanje eRačuna i promociju vaše tvrtke.

Tvrtke koje uvedu eRačun i besplatno aktiviraju uslugu mojeArhiv u sklopu akcije Šaljem eRačune za zelene šume ulaze u izravnu nominaciju za dodjelu priznanja Zeleni certifikat.

Recite već danas: Šaljem eRačune za zelene šume i zatražite PONUDU.