Od 2017. šalju eRačune i primjer su digitalne izvrsnosti

blog 290523

U tvrtki Grafoprom tisak digitalna transformacija započela je 2017. godine kada su uveli eRačun i eArhiv. Sada su nositelj Premium zelenog certifikata.

Tvrtke u Hrvatskoj sve se više okreću ekološki prihvatljivim rješenjima, društveno odgovornom poslovanju i brizi o zajednici u cjelini. To se može zaključiti jer sve više tvrtki ističe Zeleni i Premium zeleni certifikat.

Riječ je o projektu pokrenutom 2021. godine kako bi se odalo priznanje tvrtkama koje su uspješno implementirale digitalizirane procese u svoje poslovanje i svojim djelovanjem pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.

Ubrzo je okupio ili bolje rečeno ujedinio privatne i javne tvrtke i brojne druge organizacije koje vjeruju da je zelena budućnost zajednička odgovornost te da svaki pojedinac može utjecati na svoj ekološki otisak.

Mjesto vašeg otiska

Jedino pravo mjesto za vaš otisak, naravno ne ekološki, nego otisak knjiga, reklamnih panoa, dizajna logotipa te vizualnog identiteta je tvrtka Grafoprom tisak, nositelj Premium zelenog certifikata.

Sami za sebe kažu da su mali, ali snažni kao veliki. No, ono po čemu se ističu je digitalna izvrsnost i pozitivna praksa nagrađivanja zaposlenika za zelene inicijative i prijedloge od ekološkog poslovanja.

Ulažu konstantno u svoju zajednicu i to kroz sponzorstva kulturnih i sportskih manifestacija, ali i kroz potporu klubovima i udrugama građana.

Nositelji Premium zelenog certifikata kao što je Grafoprom tisak ulažu u edukaciju, potiču izvrsnost, nagrađuju i podupiru privatni život svojih zaposlenika. To su tvrtke i institucije koje ulažu u zaštitu okoliša, educiraju javnost i kontinuirano ulažu u zelenu budućnost.

Digitalizacija kroz eRačun

Od 2017. godine aktivno šalju i primaju eRačune kojima su maksimalno smanjili količinu papirologije.

Potvrda je to teze da su elektronički računi kao najraširenija knjigovodstvena isprava pokretač zelene tranzicije.

Primjerice samo je servis mojeRačun do sadaposredovao višeod400 milijuna eDokumenata i tako pokrenuo digitalnu transformaciju mikro, malih i srednjih tvrtki.

Iz tvrtke Grafoprom tisak kao posebnu prednost koju im donosi eRačun ističu brže i jednostavnije dostavljanje računa i povratnu informaciju o dostavljenim i zaprimljenim računima.

Korist slanja i zaprimanja eRačuna je višestruka, posebice na strani primatelja eRačuna koji može automatski povući jedan ili stotine računa odjednom u svoj računovodstveni program.

Posao prepisivanja svih podataka s računa trajao bi satima, no strukturirani eRačun poslan putem servisa mojeRačun čitljiv je u više od 455 ERP i računovodstvenih softvera.

Ušteda u radnim procesima

I u tvrtki Grafoprom tisak je prvi susret s elektroničkom razmjenom računa došao kroz računovodstveni softver koji koriste, a izabravši da im mojeRačun bude informacijski posrednik odabrali su i mojeArhiv.

Kako vidimo, dobitnici Zelenog i Premium zelenog certifikata odavno su savladali digitalnu ovjeru i pohranu elektroničkih dokumenata,  a ovim priznanjem pokazuju da je očuvanje okoliša dio njihovog poslovnog identiteta.

Digitalizacijom poslovanja smanjuje se potrošnja papira, registratora, upotreba tonera i ostalog uredskog materijala, a iznimno se štedi vrijeme utrošeno na radne procese.

S obzirom na navedeno, u tvrtki Grafoprom tisak prepoznali su zajedničke vrijednosti s Elektroničkim računima i pridružili se projektu Zeleni certifikat kao nositelj Premium inačice.

Svojim djelovanjem žele potaknuti i druge tvrtke da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima da, umjesto papirnatih računa, biraju elektronički i malim koracima promijene ekološki otisak koji ostavljaju.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.

Tvrtkama koje su, uz digitalnu izvrsnost, pokazale i visoku razinu društveno odgovornog poslovanja te koje ulažu u edukacije i potiču izvrsnost svojih zaposlenika, dodijeljeni su Premium zeleni certifikati.

Do sada je dodijeljeno više od 200 Zelenih certifikata i Premium zelenih certifikata, a projekt se nastavlja i dalje s ciljem da se sve tvrtke u Hrvatskoj okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima i da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života i pozitivno utječu na okoliš i zajednicu, kao što to čini tvrtka Grafoprom tisak.