Kreće kampanja “Šaljem eRačune za zelene šume”

zeleno priznanje

Digitalizacijom poslovanja do sad smo spasili 3.086 stabala, a u kampanji društveno odgovornog poslovanja zahvalit ćemo se našim korisnicima i partnerima koji su svojim angažmanom to omogućili.

Nitko više ne negira činjenicu da je Zemlja onečišćena i da otpad koji gomilamo negativno utječe na okoliš. Nulta stopa onečišćenja u Hrvatskoj tek je strateški plan koji se treba dogoditi u budućnosti. Zašto ta budućnost ne bi počela danas, malim koracima kojima mijenjamo svoje navike?

Ekološki otisak

U Hrvatskoj svaki građanin godišnje proizvede oko sto kilograma otpada papira i kartona. Prema izračunima, jedan zaposlenik godišnje potroši oko 10.000 listova papira. Kada bismo samo ove podatke stavili u jednadžbu vlastitog ekološkog otiska, bismo li mogli reći da dajemo svoj obol očuvanju okoliša? Je li razvrstavanje otpada u našim kućanstvima dovoljno da sačuvamo pitku vodu ili šume?

Svaka odluka je važna

Mogli bismo govoriti o 65.000 litara vode koja je potrebna za izradu tone papira i još 30.000 litara za reciklažu. Svakoga dana posječe se 80.000 do 160.000 stabala, od čega većina radi proizvodnje papira. Od negativnih informacija lakše je okrenuti glavu i uvjeriti se da postoji netko drugi tko će o tome brinuti. Kada bismo istu informaciju izrekli u afirmativnom smislu, zasigurno bi svaki pojedinac jasnije shvatio svoj utjecaj na očuvanje šuma.

Slanjem eRačuna spašavamo šume

Kao društveno odgovorna kompanija koja se zalaže za digitalizaciju, zajedničkim snagama s partnerima i našim korisnicima čuvamo okoliš. Pokretanjem ekološke kampanje želimo osvjestiti javnost o prednostima korištenja eRačuna i njihovog utjecaja na okoliš. Naši korisnici znaju da su slanjem eRačuna izabrali ekološki prihvatljivije, brže i jednostavnije rješenje za spas šuma.

Uloga partnera u čuvanju šuma

Očuvanje šuma i briga o okolišu dio je našeg poslovnog identiteta, a na tom putu, imamo i veliku potporu partnera, proizvođača ERP i računovodstvenih softvera. Uz njihovu pomoć digitalizirali smo više od 95.000 poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Do danas smo spasili 3.086 stabala, što je područje veličine 30 nogometnih terena.

Briga o okolišu je briga o zajednici

U sklopu kampanje „Šaljem eRačune za zelene šume“ našim partnerima i korisnicima dodijelit ćemo Zelena priznanja s izračunom broja stabala koja su dosad spasili. Naše partnere i korisnike uključene u projekt dodatno ćemo promovirati u sklopu naše medijske kampanje. Briga o okolišu naša je zajednička odgovornost, a ovakvi rezultati dokaz su da smo na dobrom putu prema zelenoj budućnosti koju gradimo zajedno.

Autor: Marko Emer