[ISKUSTVO KORISNIKA] Ako želite brzu naplatu s malo rizika, idite na PlatiMe

ISKUSTVO KORISNIKA platiMe

Ako poduzetnici žele relativno brzu naplatu uz smanjenje rizika iste, onda je PlatiMe idealno rješenje za njih, smatraju zadovoljni korisnici.

PlatiMe je prva hrvatska platforma za prodaju i kupnju eRačuna tvrtki i svakodnevno bilježi sve veći broj zadovoljnih korisnika. Tomu u prilog govore i iskustva korisnika koji su svoje zadovoljstvo poslovanjem na PlatiMe podijelili javno.

„Digitalizacija olakšava sami proces naplate – sve se odvija brzo i bez čekanja“, rečenica je kojom korisnici najčešće opisuju svoje pozitivno iskustvo poslovanja na platformi.

Najveći dio korisnika za PlatiMe je prvi put čuo na servisu mojeRačun, a da bi im značajno koristio u poslu, prepoznali su već pri prvom sastanku s djelatnicom PlatiMe. Tijekom registracije, ali i na početku korištenja usluge svi sudionici imaju stalnu potporu korisničke službe, što ističu kao veliku prednost.

Transparentno poslovanje

Tako je i Karmen Svetec iz tvrtke Work-ing istaknula da je cjelokupni proces od registracije do izlaganja prvog računa na platformi prošao jednostavno i brzo zahvaljujući educiranoj i susretljivoj korisničkoj podršci PlatiMe.

„Prvu kupoprodaju smo obavili gotovo bez problema. Izlaganja računa, skupljanje ponuda, prihvaćanje i odbijanje ponuda vrlo su jednostavan proces. Sve je transparentno i jednostavno vas vodi iz koraka u korak“, istaknula je Karmen Svetec iz tvrtke Work-ing.

Slično iskustvo s prvim izlaganjem eRačuna imali su i u drugim tvrtkama.

„Naše prvo iskustvo s izlaganjem eRačuna na PlatiMe je bilo jako pozitivno. Proces kupoprodaje prvog računa, odnosno realizacija kupoprodaje se odvila vrlo brzo, u svega nekoliko dana. Cijelo vrijeme smo imali potporu naše referentice i korisničke službe, a sam proces uopće ne iziskuje previše vremena“.

Kraj dugoj valuti

PlatiMe je privukao i brojne korisnike koji posluju s javnim i sektorskim naručiteljima. Izlaganjem nedospjelih računa na platformi tvrtke više me moraju čekati 30 ili 60 dana kako bi naplatile svoju uslugu.

Među desecima tisuća takvih subjekata je i tvrtka Keops-projekt koja je kroz prodaju eRačuna na PlatiMe uvelike smanjila vrijeme naplate.

„U današnjoj ekonomiji je 60 dana valute plaćanja uteg oko vrata mnogim poduzetnicima. Zato možemo reći kako je brža naplata kroz PlatiMe financijska injekcija koja posredno pokreće gospodarstvo jer smo onda i mi u mogućnosti brže platiti naše dobavljače“, smatra Vedran Subotić, direktor tvrtke Keops-projekt.

Jačanje solventnosti kroz PlatiMe kao prednost ističu i iz tvrtke Fimak nekretnine, posebice u situacijama gdje se valuta plaćanja rasteže do maksimuma.

„PlatiMe uvelike pomaže poduzećima koje rade sa državnim institucijama, kod kojih je prisutna valuta plaćanja od 60 dana. Digitalni proces otkupa nedospjelih potraživanja je puno brži, nego što je slučaj kod “klasičnog način“. Sada se ugovor više ne mora nositi u institucije, niti se mora čekati ovjera dokumenata što je znalo trajati i po dva tjedna. Proces ovjere dokumenata digitalnim potpisom obavlja se u vrlo kratkom roku, što znači i da se proces otkupa daleko brže realizira“.

Izlistanjem eRačuna na platformi pošiljatelji ne samo da imaju mogućnost poboljšati likvidnost, nego smanjuju troškove financiranja i jednostavnije te brže ugovaraju i realiziraju financiranje.

Veliku prednost imaju i primatelji eRačuna kojima PlatiMe omogućuje dinamičko upravljanje likvidnošću i povećanje efekta nabave kroz niže cijene.

eUgovor na PlatiMe

Ugovori se na PlatiMe potpisuju isključivo elektroničkim potpisom, što većina pozdravlja kao važan element sigurnosti.

Prednost ipak daju glavnoj odlici PlatiMe, a to je da korisnicima pomaže bržem i lakšem dolasku do friškog kapitala za jačanje likvidnosti i daljnje ulaganje u poslovanje.

Naime, platforma omogućuju izravno financiranje između pojedinaca, što je prepoznato kao brži i transparentniji postupak dolaska do izvora financiranja.

Zato većina prodavatelja eRačuna nema dvojbe bi li preporučili uslugu i drugim kompanijama.

„Ako poduzetnici žele relativno brzu naplatu uz smanjenje rizika iste, onda je PlatiMe idealno rješenje za njih“, smatraju korisnici PlatiMe.