ZELENI CERTIFIKAT: Više od 200 novih nositelja ekološkog priznanja

zeleni certifikat

Zeleni certifikat pokazatelj je da nositelji njeguju poslovanje koje se temelji na društvenoj odgovornosti i očuvanju okoliša.

Uz velik broj novih tvrtki i organizacija koje su se pridružile projektu Zeleni certifikat u 2023. godini, svoje certifikate obnavljaju subjekti koji su dio ove priče otpočetka. Time pokazuju da je briga o okolišu zauvijek postala dio njihovog poslovnog identiteta.

Podsjetimo, Zeleni certifikat je ekološki projekt pokrenut krajem 2021. godine kako bi se odalo priznanje poslovnim subjektima koji su uspješno implementirali digitalizirane procese.

To su privatne i javne tvrtke, obrti, zdravstvene ustanove, organizacije i jedinice lokalne samouprave koje brinu o okolišu i svojim djelovanjem poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.

U projektu sudjeluju i odgojno-obrazovne ustanove koje su prepoznale svoju važnu ulogu u zelenoj tranziciji našeg društva.

Pozitivan utjecaj zelenog poslovanja

Svaki od subjekata koji je ponosni nositelj Zelenog certifikata za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje, potaknuo je desetine drugih da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem i oni poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice.

Priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat pokazatelj su da se briga o okolišu i zajednici u cjelini može voditi u svim segmentima poslovanja.

Za nositelje ovih certifikata možemo jamčiti da su izvrsno savladali digitalnu ovjeru i pohranu elektroničkih dokumenata, a ovim priznanjem su pokazali da su važni dionici zelene tranzicije.

Jedan od načina na koji smanjujemo ekološki otisak je upravo kroz digitalizaciju jer time ne samo da se štedi papir i manje zagađuje okoliš, nego tvrtke svojim zaposlenicima pružaju više raspoloživog vremena za kvalitetno provođenje poslovnih procesa.

Zeleni certifikat za zelenu budućnost

Nositelji Premium zelenog certifikata ulažu u edukaciju, potiču izvrsnost, nagrađuju i podupiru privatni život svojih zaposlenika. To su tvrtke i institucije koje ulažu u zaštitu okoliša, educiraju javnost i kontinuirano ulažu u zelenu budućnost.

Poslovnih subjekata koji su pokazali sve navedeno iz dana u dan je sve više, a posljednji dobitnici priznanja Zeleni certifikat i Premium zeleni certifikat su sljedeći:

ZELENI CERTIFIKAT

OPĆA BOLNICA ZADAR, PASCO LIMA d.o.o. za usluge, NS AGRO TRADE, d.o.o., GOREA PLUS d.o.o., ALZAS ALARMS d.o.o., GRAFING, vl. SINIŠA CIZEL, ENGELS d.o.o. , HIPP CROATIA d.o.o., OPĆINA LUKA, FINTIĆ PROMET d.o.o., 3 M d.o.o., FIDUCIA d.o.o., ICEBERG INTERNATIONAL TRADING d.o.o. za unutarnju i vanjsku trgovinu, GROMATIC KR d.o.o., STRIBOR OPREMA d.o.o., You rich d.o.o., VRUTAK d.o.o., OLEUM FLEX d.o.o., POLJOCENTAR d.o.o., IKONART KONSTRUKCIJE d.o.o., PRO-KLIMA d.o.o., ŠPICA SUSTAVI d.o.o., SPAN d.d., NASTAVNI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO DR. ANDRIJA ŠTAMPAR, HON-ING D.O.O., LIBRA TEHNIČAR d.o.o., METIX-EKO d.o.o., DASOVIĆ d.o.o., DRVNA BIOMASA d.o.o. za gospodarenje šumama, GEO-Osijek d.o.o. za usluge i trgovinu, GRAD ČABAR, RAPTOR d.o.o.

PREMIUM ZELENI CERTIFIKAT

SAOP d.o.o., TRACON d.o.o. Varaždin, HABERKORN d.o.o., KOMUNALAC d.o.o. Vukovar, 4th DIMENSION d.o.o., PM Pumpe d.o.o., Milenij d.o.o., Vodovod grada Vukovara d.o.o., OPĆINA NOVIGRAD, ZELENI GRAD ŠIBENIK d.o.o., WERK d.o.o., NETEKO d.o.o. za trgovinu i usluge, “ZVG d.o.o.”, OPĆINA BRDOVEC, CAME ADRIATIC d.o.o., SOBOČAN d.o.o., ELEKTROMAX d.o.o., S.A.K.Z. d.o.o., USLUGA d.o.o., Hrvatske autoceste d.o.o.

Tko može sudjelovati u projektu

U projektu mogu sudjelovati poslovni subjekti koji su se uspješno digitalizirali, a svojim društveno odgovornim radom poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu u cjelini.

Zeleni certifikat

Ovo priznanje dodjeljuje se manjim tvrtkama i organizacijama koje imaju integrirano rješenje za slanje eRačuna i eDokumenata, digitalno arhiviraju ili učitavaju ulazne eRačune u ERP. To su oni subjekti koji svakim razmijenjenim eDokumentom izravno, pozitivno utječu na okoliš.

Premium zeleni certifikat

Riječ je o priznanju koje se dodjeljuju većim tvrtkama koje uz digitalizaciju trebaju zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorija: zaposlenici, zajednica i okoliš.

Osim ranije navedenih uvjeta, za nositelje Premium zelenog certifikata podrazumijeva se i višegodišnja razmjena eRačuna i aktivna primjena komplementarnih digitalnih usluga.

Za koji certifikat konkurira vaša tvrtka doznajte na stranici Zeleni certifikat.

Svi nositelji certifikata iz 2021. i 2022. godine mogu zatražiti svoj Zeleni certifikat ili Premium certifikat i za 2023. godinu.