eRačun izbacuje papir iz poslovanja

blog 0901

Povezivanjem svih procesa kroz mojeRačun digitalna rješenja, male tvrtke postaju konkurentnije, smatra Denis Terzić, direktor tvrtke GIT.

U gotovo 30 godina djelovanja, tvrtka GIT pozicionirala se kao jedna od najuspješnijih tvrtki, ne samo na području Varaždinske županije, nego i šire.

„Uspjeh temeljimo na zaposlenicima, inovacijama i procesima“, rekao je Denis Terzić, direktor GIT-a, gostujući u emisiji Vekerica na Varaždinskoj televiziji.

Vizija poslovanja tvrtke GIT temelji se na kontinuiranom razvoju, a uspjeh proizlazi iz inovacija. Zato ističu kako tvrtke na današnjem tržištu ne mogu biti konkurentne bez uvođenja novih tehnologija.

„Danas su digitalizacija i informatizacija sastavni dio svakog poslovanja. Što su nam procesi bolje posloženi i podržani s informatikom, to je tvrtka uspješnija i kvalitetnije radi na tržištu“, kaže Terzić.

Digitalna transformacija strateški je cilj Europske unije, ali i Hrvatske kao zemlje članice. Direktor tvrtke GIT ističe kako u ostvarenju cilja digitalne tranzicije mikro, malih i srednjih poduzeća može pomoći primjena dobrih poslovnih rješenja i kvalitetnih računovodstvenih programa.

„Male tvrtke značajno ovise o digitalnim tehnologijama, a povezivanjem svih procesa kroz digitalna rješenja omogućuje im da budu konkurentnije, kvalitetnije i brže. Možemo za primjer uzeti bilo koju djelatnost; danas ni zdravstvo ni ugostiteljstvo ne mogu funkcionirati bez kvalitetne tehnološke podrške“, ističe direktor tvrtke GIT.

Digitalni autoput uz mojeRačun

 Za pet ili deset godina današnji način administracije više neće postojati, rekao je Terzić gostujući na VTV-u. Razlog za to su različiti digitalne usluge koje su dostupne svakom korisniku.

„Veliku ulogu u tome imali su informacijski posrednici kao mojeRačun, koji su omogućili bespapirno poslovanje mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Te tvrtke su danas kvalitetnije i bolje u radu. Očekujem da će papirnata ulazna dokumentacija polako nestajati iz poslovanja tvrtki u Hrvatskoj“.

Direktor GIT-a podsjetio je kako je jedna od prvih djelatnosti te tvrtke bila proizvodnja pečata, a nakon što je ukinut Terzić je predložio da se uvede „digitalni autoput“.

„Digitalni autoput su usluge koje nudi mojeRačun. One nam omogućuju da izbacimo pečate i štambilje zato što imamo digitalni potpis. Digitalnim potpisom radimo kvalitetnije i bolje, a samim time sva naša ulazna i izlazna dokumentacija može biti isključivo u digitalnom obliku“, pojasnio je na VTV-u direktor tvrtke GIT.

Širenje portfelja usluga

Portfelj usluga tvrtke GIT je specifičan i sami ističu da su u stalnoj potrazi za proširenjem ponude kako bi bili dobar partner kupcima i obogatili život zajednici. Koliko takav stav u poslovanju utječe i na izbor poslovnih partnera, iz tvrtke GIT objasnili su u Vekerici.

„mojeRačun je na vrijeme krenuo u razvoj poslovnih rješenja i mi smo odlučili da ćemo uskoro surađivati s njima, odnosno naš je cilj s njima povezati naše poslovne procese. Prvenstveno očekujem da ćemo s njima razviti razmjenu ulazne dokumentacije“.

Na primjeru knjigovodstvene isprave ePrimka, Terzić je pojasnio kako bi to izgledao.

„Nakon što od dobavljača naručimo robu, dokument elektronski ulazi u naš sustav putem servisa mojeRačun i automatski se radi kalkulacija. Ta primka i račun koji dobijemo od dobavljača ulaze automatski u računovodstvo. To će nam pomoći da smanjimo količinu vremena između zaprimanja i slanja dokumenta u naše računovodstvo“.

Kreativnost u digitalno doba

Iz GIT-a ističu kako je imperativ u njihovom poslovanju stvaranje nove vrijednosti. U njihovoj su tvrtki najveća vrijednost djelatnici, nakon djelatnika za Terzića su to procesi i ideje. Jedna od ideja koja je realizirana u tvrtki GIT su 3D čestitke. One su ručno izrađene i uvijek će izazvati onaj aha! moment.

Direktor tvrtke GIT kaže kako svatko tko primi ovakvu čestitku dobiva jasnu poruku – važan si mi, šaljem ti ljubav i toplinu, odvojio sam dovoljno vremena za tebe da ti to dam do znanja.  Mnogi 3D čestitke koriste i kao pozivnice ili zahvalnice na vjenčanjima te kao poklone za poslovne partnere. Kako izgledaju čestitke, možete pogledati na stranici Creative PopUps.  

Snimku emisije možete pogledati na poveznici.