ISKUSTVO KORISNIKA: Zbog ePlati brže knjižim izvode, a plaćanja obavljam iz Synesisa

blog 1601 1

Direktorica knjigovodstvenog servisa Čilić prepoznala je prednosti ePlati i kako joj korištenje usluge može olakšati pristup izvodima klijenata.

Poduzeća, obrti, neprofitne udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva čine strukturu klijenata knjigovodstvenog servisa Čilić iz Đurđevca. Poslovanje svojih 52 klijenta direktorica tvrtke Nadica Čilić vodi kroz Pupillin računovodstveni program Synesis u koji je odnedavno integrirana fintech usluga ePlati.

„Synesis je pristupačan, jednostavan za koristiti i prati sve zakonske izmjene. Omogućuje da u nekoliko jednostavnih koraka proknjižim račune i ostale dokumente, posebice kad jednim klikom učitam eRačune sa servisa mojeRačun, pripremim konta za knjiženje, nakon čega samo moram napraviti provjeru, objasnila nam je Nadica Čilić funkcionalnosti koje joj olakšavaju svakodnevno poslovanje.

Video intervju s Nadicom Čilić možete pogledati OVDJE.

Kao dugogodišnja korisnica mojeRačun usluga, direktorica knjigovodstvenog servisa Čilić zaprimila je e-mail obavijest da je na tržište pušten ePlati koji će joj omogućiti dodatnu automatizaciju poslovanja i računovodstvo u stvarnom vremenu.

„Usluga me odmah privukla jer sam shvatila da bi mi dosta pomogla što se tiče brzine knjiženja, tako da sam se odmah odazvala na prezentaciju. Nakon prezentacije na kojoj sam dobila puno korisnih informacija, odmah sam i aktivirala uslugu. To je prošlo jednostavno i brzo uz pomoć tehničke službe koja je podesila sve parametre i započela sam s korištenjem usluge“, naglašava Čilić.

Automatsko povlačenje izvoda

Iako je primarno ePlati aktivirala za vlastito poslovanje, nije prošlo dugo da je Nadica Čilić uslugu uvela i kod jednog od klijenata. Cilj je, otkrila nam je, ePlati uvesti i kod ostalih.

„Vjerujem da će moji klijenti rado prihvatiti ePlati nakon što ih sve upoznam s uslugom. Važno mi je uključiti one koji se slabo koriste internetskim bankarstvom i čiji izvodi još uvijek dolaze poštom kako ne bih morala čekati da mi dostave dokumentaciju. Kroz ePlati (AIS – Account Information Service) mogu izvode odmah povući u računovodstveni program, što mi ubrzava knjiženje“, pojašnjava Nadica Čilić.

Kako se ePlati koristi u programu Synesis pogledajte u VIDEU

Osim brzog knjiženja izvoda, ePlati (AIS) je direktoricu knjigovodstvenog servisa Čilić oduševio i zbog mogućnosti praćenja prometa po računima klijenata.

„To će biti naročito korisno za poslovanje s Poreznom upravom“, smatra Čilić.

Prednosti ePlati, Čilić prepoznaje i u usluzi iniciranja plaćanja (PIS – Payment Initiation Service) gdje ponovno ističe brzinu realizacije.

„Nakon što učitam ulazni račun u računovodstveni program, ne moram izlaziti iz programa i ulaziti u internetsko bankarstvo. Naloge za plaćanja zadajem direktno iz programa“, ističe Čilić.

Digitalizacija je potrebna

Prednost digitalizacije i digitalnog poslovanja možda je najočitija u računovodstvenom i knjigovodstvenom poslovanju, no tu ujedno postoji i znatan otpor struke kod uvođenja novih procesa.

Nadica Čilić smatra kako je iznimno važno da su računovođe i knjigovođe dobro informirani o novitetima u poslovanju i načinu na koji se koriste. Ipak ističe kako strah od novog i drugačijeg unutar struke postoji iz pragmatičnih razloga.

„Digitalizacija nedvojbeno pridonosi smanjenju troškova poslovanja, naročito u današnje vrijeme kada su cijene papira drastično porasle. Kod nas se digitalna rješenja premalo koriste, ali iz vlastitog vam iskustva mogu reći da mi stariji knjigovođe uvijek strahujemo od nestanka struje ili kvara na računalu zbog kojih ne bismo mogli doći do podataka. Zato još uvijek koristimo i papir“, pojašnjava Nadica Čilić.

ePlati skraćuje radne procese

Unatoč tom iskustvenom strahu, u tvrtki Čilić ipak ne bježe od noviteta koji im omogućuju bržu, kvalitetniju i sigurniju obradu podataka. Štoviše, rado preporučuju korištenje digitalnih i fintech rješenja Elektroničkih računa.

„ePlati znatno štedi vrijeme, jednostavan je za korištenje i dobar za poslovanje. Na nama je samo da izvršimo provjeru podataka koje smo učitali i to je sve. Zato bih ga preporučila svim računovodstvenim servisima“, zaključila je nadica Čilić.

Cijeli video razgovor s direktoricom tvrtke Čilić možete pogledati OVDJE.

Što je ePlati

ePlati čine dvije temeljne platne usluge definirane europskom PSD2 Direktivom: PIS (Payment Initiation Service) – usluga iniciranja plaćanja i AIS (Account Information Services) – usluga dohvaćanja informacija o stanju bankovnog računa.

Svakodnevno korištenje ePlati omogućuje optimizaciju troškova poslovanja kroz automatizaciju procesa i optimizaciju svakodnevnih operativnih aktivnosti.

Putem ePlati usluge iniciranja plaćanja (PIS) mogu se plaćati računi u papirnatom ili elektroničkom obliku, ponude ili putni nalozi, odnosno sve valjane knjigovodstvene isprave koje se evidentiraju i knjiže u računovodstvenom programu.

Usluga ePlati (AIS) je posebno korisna knjigovodstvenim servisima ili odjelima računovodstva u tvrtki jer mogu automatski dobivati informacije o prometu i stanju po računu svojih klijenata te knjižiti nastale promjene.

Primjenom usluge ePlati (AIS), korisnik više ne mora ulaziti u internetsko bankarstvo kako bi provjerio uplate ili skidao i knjižio izvode, nego sve podatke zaprima direktno u računovodstveni softver.

Želite saznati više o ePlati?