Zašto nam treba automatizacija procesa

eračun

Automatizacija procesa optimizira svakodnevne operativne aktivnosti, smanjuje i troškove, a samim time otvara mogućnost ostvarivanja pozitivnih rezultata.

Automatizacija kroz eRačun

Aktivna primjena eRačuna omogućila je potpunu automatizaciju u procesu obrade računa. Taj dokument u XML obliku učitava se u računovodstveni program pri čemu sustav sam popunjava podatke s računa. Eliminira se mogućnost ljudske pogreške, a istovremeno je moguće učitati neograničen broj računa.

Povezivanje u mojeRačun mrežu

Više od 360 ERP i računovodstvenih softvera unutar mojeRačun mreže za više stotina tisuća tvrtki u Hrvatskoj znače i mogućnost potpune automatizacije administrativnog poslovanja. Sve knjigovodstvene isprave danas je moguće izraditi i razmijeniti u elektroničkom obliku i tako ostvariti veću pravnu sigurnost, bržu obradu i efikasnije poslovanje.

Uloga informacijskog posrednika

Informacijski posrednik jamac je sigurnosti i pokretač digitalnih inovacija koje mijenjaju poslovanje nabolje. Dobar posrednik prepoznat će koje procese treba unaprijediti kako bi korisnicima pružio maksimalnu vrijednost i optimizirao procese.

Nove fintech usluge

Servis mojeRačun trenutno razvija dvije nove usluge koje će korisnicima osigurati potpuno automatizaciju procesa plaćanja i informiranja o stanju na računu gotovo u realnom vremenu. Obje usluge bit će dostupne unutar softvera iz mojeRačun mreže.

Usluga PIS (Payment Initiation Services)

Tvrtke koje koriste poslovne softvere (ERP-ove) i servis mojeRačun, kroz uslugu PIS će dobiti mogućnost izravnog plaćanja zaprimljenih eRačuna iz ERP sustava. Time će ostvariti značajne uštede na radnom vremenu te ažurnosti procesa i podataka, ali i smanjiti operativne rizike.

Usluga AIS (Account Information Services)

Umjesto preuzimanja i knjiženja bankovnih izvadaka za prethodni dan, korisnici AIS-a u ERP-u će automatizirano dobivati informacije o promjenama na poslovnom računu gotovo u stvarnom vremenu.  Svaka uplata ili isplata moći se automatski knjižiti unutar računovodstvenog softvera u trenutku nastanka.

Digitalna transformacija

Razvojem i integracijom novih usluga u suradnji s proizvođačima ERP i računovodstvenih softvera nastavljamo digitalnu transformaciju tvrtki u Hrvatskoj stvarajući iz jednog transformacijskog projekta preduvjete za sljedeći.

Autor: R.I.