Uvođenjem eRačuna brinemo o okolišu

blog 64

Kao društveno odgovorna kompanija, kontinuirano radimo na podizanju svijesti o prednostima korištenja eRačuna i njihova pozitivnog utjecaja na okoliš.

Uvođenje eRačuna u potpunosti mijenja način na koji ste dosad poslovali – nabolje. Iako čini tek četvrtinu knjigovodstvenih isprava tvrtke, ipak je najrašireniji dokument s kojim se susrećemo. Zamjenom papirnatih računa u elektroničke mijenjamo niz nekorisnih procesa koji su najveći generatori troška u tvrtki.

Ukidanje nepotrebnih procesa

Kod eRačuna ne morate prepisivati podatke, nego ih automatski učitavate u računovodstveni program. Ne treba vam dodatan prostor za pohranu jer ih čuvate u cloudu. Pretraga eRačuna je jednostavna i brza pomoću ključnih riječi.

Prednosti slanja papirnatih računa

Elektronički račun ima status preporučene pošiljke jer je poznato tko ga je i kada preuzeo. Dokument poslan i zaprimljen putem informacijskog posrednika ovjeren je aplikativnim certifikatom i vremenskim žigom pa ga nije moguće mijenjati.

Veća dostupnost

S obzirom na to da se eRačuni digitalno pohranjuju dostupni su vam na uvid gdje god se nalazili. U slučaju poreznog nadzora ili revizije svi računi su dostupni na uvid jednim klikom. Daleko jednostavnije i brže nego listanje registratora.

Očuvanje okoliša

Jedna od najvećih prednosti eRačuna i digitalnog poslovanja je briga o okolišu. Kao društveno odgovorna kompanija, servis Moj-eRačun kontinuirano radi na podizanju svijesti o prednostima korištenja eRačuna i njihova pozitivnog utjecaja na okoliš.

Šaljem eRačune za zelene šume

Kampanjom „Šaljem eRačune za zelene šume“ koju smo pokrenuli želimo odati priznanje partnerima i korisnicima koji su slanjem eRačuna kroz ERP-ove partnera ili putem aplikacije Kreiraj, od 2014. do danas sačuvali od sječe čak 3.086 stabala. Riječ je o površini ekvivalenta od čak 31 nogometnog igrališta.

Priključite se kampanji

U sklopu kampanje „Šaljem eRačune za zelene šume“, servis Moj-eRačun će partnerima i korisnicima uključenim u projekt dodijeliti Zelena priznanja s brojem stabala koja su dosad spasili. Naši korisnici znaju da su slanjem eRačuna izabrali ekološki prihvatljivije, brže i jednostavnije rješenje za spas šuma.

Autor: J.M.