Pilot koji zna sve o digitalnom poslovanju

BLOG37 1

Što piloti znaju o digitalizaciji ili kakve veze IT-evac ima s letenjem? Kada je riječ o jednoj osobi koja se bavi razvojem poslovnih softvera, a ujedno leti Piperom, onda dobijemo idealnog sugovornika za pilot epizodu podcasta.

Danas smo, možda i više nego prije svjesni da digitalna transformacija više nije pitanje izbora već je jednostavno nezaobilazna i neophodna. Neki su u tom su smjeru krenuli još na izmaku prethodnog milenija.

Među njima je i Marko Emer, direktor servisa Moj-eRačun, koji na svom poduzetničkom putu poslovnim subjektima prvo digitalizirao evidenciju radnog vremena, potom doveo eRačun u gotovo sva ERP i računovodstvena rješenja na tržištu, nakon čega je jedna od njegovih kompanija razvila VIBE, najbolji softver za kontrolu leta na svijetu, što je potvrđeno nagradom na konferenciji IFATCA58, održanoj u svibnju 2019. godine u Kostarici.

Mogli bismo stoga reći da je pionir digitalnog poslovanja, no Marko više voli kada se iz njegove biografije izvuče da je pilot pa je bilo logično da bude prvi gost u pilot epizodi podcasta Srijedom u 2 kod Saše Stankovića.

Digitalizacija kao preduvjet konkurentnosti

Tema prvog podcasta bit će, naravno, digitalizacija poslovanja, a kroz ovo gostovanje Stanković će pokušati od svoga sugovornika doznati zašto još uvijek postoji otpor u realnom sektoru prema digitalnim rješenjima. Razgovarat će se i o digitalnom desetljeću Europe koje je započelo s prvim danom  2021. godine.

Kako ističe Saša Stanković, EU je prepoznala ogroman potencijal rasta kroz digitalnu transformaciju i povezivanje članica na području naprednih digitalnih tehnologija za što će odvojiti više od devet milijardi eura. Kako Hrvatska u svemu tome može uzeti svoj dio kolača i postati bitan igrač u europskoj ekonomiji, u podcastu će nam otkriti Marko Emer.

Upravljanje podacima

Kod Saše u srijedu u 2 bit će govora i o prikupljanju podataka i njihovom upravljanju, u čemu Europa još uvijek gubi bitku s Kinom i SAD-om. Pokušat ćemo doznati i mogu li na Starom kontinentu, ili barem u našoj državi, za bolje upravljanje podacima, a posljedično i boljim upravljanjem poslovanjem, koristiti usluge kao što je Moj-DMS, Moj-eArhiv ili Moj-BI.

Razgovarat će se i o pravilnoj pohrani JOPPD obrazaca, online nastavi i drugim rješenjima koja postoje kako bismo bili brži, efikasniji i konkurentniji, ali ne koristimo njihov puni potencijal.

O čemu su još razgovarali dugogodišnji prijatelji i suradnici te zašto je Piper bolji od Cesne, saznat ćete već ove srijede u 2 kod Saše Stankovića.