Iskustvo korisnika: Trebalo je 24 sata da prodamo eRačun na PlatiMe

blog71

Od potpisivanja ugovora pa do svježeg kapitala na računu prošlo je tek tri dana, ističe Zoran Pilipović, direktor tvrtke Trea Trade.

Kako smo saznali za PlatiMe

Pažnju nam je privukao billboard koji najavljuje PlatiMe, a na registraciju smo se odlučili nakon prezentacije servisa. Jednostavno se koristi, a daleko je bolje rješenje nego otkupne kompenzacije koje smo dotad koristili.

Kako smo izložili prvi eRačun

Izlaganje prvog eRačuna obavili smo uz pomoć djelatnice korisničke službe PlatiMe, a sve ostale smo sami izložili u svega nekoliko klikova jer je platforma jednostavna za korištenje.

Reakcija komitenata

Isprva je postojala skepsa, ali je brzo nestala jer naše kupce ništa ne košta sudjelovanje na PlatiMe. Oni time dobivaju na vrijednosti jer na vrijeme izvršavaju obveze, a mi svježi kapital za ulaganje u poslovanje.

Proces prodaje eRačuna

Do zadovoljavajuće ponude prošlo je samo 24 sata. Ugovor smo potpisali na najsigurniji način – elektroničkim potpisom internetskog bankarstva. Novac smo na računu imali već za tri dana.

Prednosti sudjelovanja na PlatiMe

Uz jednostavnost korištenja, najveća prednost je pristup svježem kapitalu. Do njega se kroz sudjelovanje na platformi može doći brzo i bez velike papirologije. A sve to za cijenu koju svaki poduzetnik može platiti.

Naša uloga na PlatiMe

Trenutno sudjelujemo kao pošiljatelji eRačuna, no ako nam okolnosti to dopuste sigurno ćemo sudjelovati i kao otkupitelji.  Izlaganjem na PlatiMe smo poboljšali likvidnost, kao i status kupca kod naših dobavljača jer smo sada u mogućnosti plaćati račune i prije dospijeća.

Preporuka drugim poduzetnicima

Zbog ubrzanja poslovanja, povećanja likvidnosti i poboljšanja odnosa s klijentima, sudjelovanje na PlatiMe je dobra poslovna odluka.

Tvrtka Trea Trade dugogodišnji je korisnik servisa mojeRačun. Time imaju mogućnost direktno izlagati eRačune na PlatiMe jer su sustavi povezani. Kontaktirajte našu korisničku službu i zatražite pomoć pri izlaganju prvog računa. Naplatite svoja potraživanja već u danu izdavanja eRačuna.

Autor: M.P.