Iniciranje plaćanja (PIS) i dohvat izvoda (AIS) dostupno u gotovo 30 ERP-ova

blog 110923 01

PIS i AIS usluge u računovodstvenim programima osigurale su poslovnim subjektima skraćenje radnih procesa i povećanje operativnosti.

Prije točno godinu dana fintech usluga ePlati na velikoj je konferenciji najavljena kao najvažnija promjena u poslovanju uz uvođenje eura.

Danas možemo reći kako su takva predviđanja bila točna jer ePlati postaje standardna značajka za obavljanje platnih usluga unutar računovodstvenih programa.

Usluge PIS i AIS na hrvatskom tržištu su objedinjene pod brendom ePlati i u proteklih godinu dana integrirane su u tridesetak najkorištenijih računovodstvenih programa i poslovnih rješenja na tržištu.

Automatizacija platnog prometa glavna je značajka ePlati, a usluge PIS (Payment Initiation Service) i AIS (Account Information Services) trenutno su, između ostalih, dostupne u Pantheonu, Mileniju, Faros ERP-u, Korwin ERP-u, Kipos ERP-u, Maris ERP-u, Galileo ERP-u, Gath ERP-u, Pupillinom Synesisu, kao i u poslovnom rješenju SPI tvrtke Libusoft Cicom.

U skorijoj budućnosti PIS i AIS će postati standardna opcija u svim rješenjima mojeRačun mreže, koju danas čini oko 465 poslovnih i računovodstvenih programa.

Skraćenje radnih procesa

PIS i AIS usluge u računovodstvenim programima osigurale su poslovnim subjektima skraćenje radnih procesa i povećanje operativnosti.

Nijedan knjigovođa više ne mora raditi u prošlosti, nego svojim bankovnim računima upravlja direktno iz računovodstvenog programa.

Zato je iskustvo knjigovođa koji koriste PIS i AIS  iznimno pozitivno jer su odmah prepoznali koliko ePlati utječe na brzinu knjiženja.

Povratna informacija koju dobivamo od knjigovodstvenih servisa je da im je AIS riješio problem knjiženja zakašnjele dokumentacije, kao i situaciju s klijentima koji ne koriste internetsko bankarstvo, nego izvode zaprimaju poštanskim putem.

Kako funkcionira AIS za knjigovođe

Ako je knjigovođa ovlaštenik na računu klijenta, aktivacijom ePlati u svom računovodstvenom programu ima mogućnost koristiti sve značajke usluge za poslovne račune klijenata.

Aktivacijom usluge ePlati (AIS) sami birate dinamiku zaprimanja podataka o promjenama po računima; čak i u stvarnom vremenu možete pratiti platni promet svih klijenata kojima vodite financijsko poslovanje.

Usluga ePlati (AIS) omogućuje knjigovodstvenim servisima ili odjelima računovodstva u tvrtki da automatski dobivaju informacije o prometu i stanju po računu svojih klijenata te odmah knjiže nastale promjene.

Subjekti s računima u više poslovnih banka ne moraju više puta u danu provjeravati internetska bankarstva kako bi utvrdili promjene prometa i stanje po računima jer im ih ePlati (AIS) automatski dostavlja u  računovodstveni softver.

Servisi više ne moraju u dva dana knjižiti izvode za cijeli mjesec, nego sami biraju dinamiku zaprimanja prometa po računu svojih klijenata.

Brže plaćanje naloga kroz PIS

Kao prednost ePlati, naši korisnici ističu brzinu i jednostavnost zadavanja naloga. Neki ističu da im se PIS pokazao kao izvrsno rješenje kod isplate plaća.

Ranije su za 100 zaposlenika imali 10 ili 12 naloga za plaćanje, što je čak i uz barkodove bilo opterećenje. Otkada koriste PIS, za plaćanje tolikog broja naloga je jedan ili dva klika.

Putem ePlati usluge iniciranja plaćanja (PIS) mogu se plaćati računi u papirnatom ili elektroničkom obliku, ponude ili putni nalozi, odnosno sve valjane knjigovodstvene isprave koje se evidentiraju i knjiže u računovodstvenom programu.

Autorizaciju platnog naloga obavlja direktno korisnik platne usluge putem jedne od raspoloživih metoda snažne autentifikacije klijenta (SCA).

U slučaju ePlati, riječ je o dvofaktorskoj autentifikaciji (2FA), odnosno autorizaciji tokenom, koja se smatra najsigurnijim načinom autentifikacije jer isključivo osoba koja posjeduje token ili je ovlaštena za njegovo korištenje, može pristupiti stranici i autorizirati nalog.

Korisnik PIS usluge ne mora gubiti vrijeme na „ulogiravanje“ u internetsko bankarstvo s desecima različitih tokena banaka jer su njegovi žiroračuni spojeni s njegovim ERP-om za potpunu automatizaciju platnih transakcija.

U popisu u nastavku saznajte možete li i vi već sutra početi koristiti sve prednosti PIS i AIS usluga u vašem računovodstvenom programu.

Računovodstveni programi koji su do rujna 2023. integrirali ePlati uslugu:

Računovodstveni program/ERPPISAIS
Synesis (Pupilla)DADA
Appros (ZG data)DADA
Milenij (Milenij)DADA
Gath (Elektronika Perhoč)DADA
GoSoft (GoInfo)DADA
Slon-ing (Slon-ing)DADA
Galileo (APR)DADA
Faros (RIS Software)DADA
Ritam (Ritam)DADA
Thor (Monri)XDA
Pantheon (Datalab)DADA
Pantheon (Aliquantum idea)DADA
Boquet (Delovski)XDA
Task (Task)DADA
Maris (IPC Međimurje)DADA
Jupiter (Spin)XDA
BBM (BBM)XDA
Minimax (SAOP)XDA
Korwin (Perfekta)DADA
Konplast (Kipos)DADA
SPI (Libusoft Cicom)DADA
Arhimed (FF informatički inženjering)DADA
IPS (sculptor)DADA
Aplikacije LončarDADA
IRATADADA
Opera Opus (Svam plus)XDA