Fintech revolucija ePlati u vašem računovodstvenom programu

blog 1302 01

Plaćanje naloga i zaprimanje izvoda bez internet bankarstva revolucija je koju donosi ePlati, a dostupna je u gotovo svakom većem računovodstvenom programu.

Svaki račun, ponuda, putni nalog ili druga knjigovodstvena isprava koja je temelj plaćanja i knjiži se u računovodstveni program, automatski se može platiti iz tog programa.

Za to vam ne treba internetsko bankarstvo, samo fintech revolucija ePlati integrirana u vaš računovodstveni program.

Korisnici Synesisa, Farosa i desetak drugih računovodstvenih programa iz mojeRačun mreže, već su iskusili benefit PIS (Payment Initiation Service) i AIS (Account Information Services) usluga objedinjenih u ePlati.

Integracija fintech rješenja do kraja ove godine obuhvatit će i ostalih više od 450 programskih rješenja mreže, što će svim poslovnim subjektima u Hrvatskoj omogućiti da sve platne usluge obavljaju direktno iz računovodstvenog programa.

Što je ePlati

Kroz ePlati, koju čini tandem usluga iniciranja plaćanja (PIS) i informiranja o bankovnom računu (AIS), korisnici ostvaruju potpunu optimizaciju troškova poslovanja.

Usluga ePlati (AIS) posebno je korisna knjigovodstvenim servisima ili odjelima računovodstva u tvrtki jer mogu automatski dobivati informacije o prometu i stavkama prometa po računu direktno u računovodstveni program i odmah knjižiti nastale promjene.

Korisnici više ne moraju ulaziti u internetsko bankarstvo kako bi provjerili uplate ili „skidali“ i knjižili izvode, nego sve podatke dobivaju direktno u računovodstveni program.

AIS – informiranje o stanju na računu

Inovativnost usluge ePlati posebice dolazi do izražaja kada je riječ o usluzi dohvaćanja informacija o stanju računa (AIS).

To je zato jer poduzetnici i računovođe u stvarnom vremenu mogu pratiti promjene po svim poslovnim bankovnim računima unutar računovodstvenog programa.

Zajednički problem s kojim se susreću knjigovodstveni i računovodstveni servisi je kašnjenje s dostavom dokumentacije pa se nerijetko događa da izvode i račune poduzetnici dostavljaju svega dan ili dva prije predaje PDV-a.

Aktivacijom usluge ePlati unutar računovodstvenog programa knjigovođe više ne moraju čekati izvatke o prometu po računima od prethodnog dana kako bi knjižili platni promet niti se moraju spajati na internet bankarstvo i tražiti i provjeravati pojedinačne transakcije, već informacije o uplatama zaprimaju automatski.

Kroz ePlati (AIS), knjigovođe za svakog klijenta mogu dobiti izvještaj o stavkama prometa po računu jednim klikom ili u unaprijed zadano vrijeme i to direktno u program koji koriste.

Za razliku od klasičnog učitavanja XML datoteke izvoda, što je usluga koju trenutno pruža većina banka, korisnik ePlati više ne mora ulaziti u internet bankarstvo, povući datoteku na radnu površinu računala potom je učitati u računovodstveni program.

Zahvaljujući ePlati (AIS) nijedan knjigovođa više ne mora raditi u prošlosti, danas knjižiti bankovne izvatke od jučer, nego u svakom trenutku dobiva najsvježije podatke o promjenama na svim bankovnim računima.

U široj primjeni AIS im omogućava i automatsko knjiženja izvoda; ePlati (AIS) će u određeno vrijeme povući sve izvode o prometima po bankovnim računima i sam ih proknjiži na unaprijed određena konta.

PIS – plaćanje iz ERP-a

Uvrštenjem usluge ePlati u više od 450 računovodstvenih i poslovnih softvera s kojima je mojeRačun integriran, bitno će se skratiti vrijeme između trenutka iniciranja naloga za plaćanje i dobivanja informacija o izvršenju naloga.

Korisnici poslovnih bankovnih računa kroz uslugu iniciranja plaćanja ePlati (PIS) obavljaju plaćanja iz svog računovodstvenog programa ili programskog rješenja.

Putem ePlati (PIS) mogu se plaćati računi u papirnatom ili elektroničkom obliku, ponude ili putni nalozi, odnosno sve valjane knjigovodstvene isprave koje se evidentiraju i knjiže u računovodstvenom programu, poput plaća ili drugih vrsta dohodaka.

Korisnik ePlati (PIS) više ne mora generirati datoteke s platnim nalozima iz poslovne aplikacije i potom ih ručno prepisivati ili učitavati u internetsko bankarstvo.

U računovodstvenom programu bira dokument i banku s koje plaća te određuje je li riječ o tekućem ili budućem plaćanju, odnosno hoće li izvršiti pojedinačno ili grupno plaćanje.

Nakon provedbe naloga zadanog u računovodstvenom softveru, ePlati (PIS) obavještava davatelja naloga o statusu provedbe i to direktno u računovodstveni program. Korisnik ponovno ne mora pristupati internetskom bankarstvu.

Zahvaljujući ePlati integriranomu računovodstvene programe, proces plaćanja skraćuje se na samo dva koraka – iniciraj i autoriziraj plaćanje!

Zatražite aktivaciju usluge već danas!