Dodijeljeni prvi Zeleni certifikat i prvi Premium zeleni certifikati

blog85

U sklopu projekta servisa mojeRačun u 2021. godini dodijeljeno je gotovo 150 Zelenih certifikata i Premium zelenih certifikata tvrtkama koje su kroz digitalizaciju pokazale odgovornost prema zajednici.

Veliki odaziv tvrtki

Zeleni certifikat na jedinstven način spaja digitalizaciju s društveno odgovornim poslovanjem. Po prvi puta u 2021. godini ovo je priznanje dodijeljeno tvrtkama za sve dosadašnje napore koje su uložile u digitalizaciju i društveno odgovorno poslovanje. 

Poruka Zelenog certifikata

Pokazatelj je da je briga o okolišu zajednička odgovornost te da su tvrtke dobitnice implementirale rješenja za zelenu budućnost koju možemo zajednički graditi. Za prvih 38 nositelja ovoga priznanja, potvrda je to digitalne izvrsnosti.

ZC nositelji 01 6

Premium zeleni certifikat

Ovo priznanje dodijeljeno je za sedam kompanija koje su, uz maksimalnu digitalizaciju poslovanja, napravile ogroman iskorak u društveno odgovornom poslovanju, ponajprije kroz ulaganje u zaposlenike i odgovornost prema zajednici.

ZC nositelji 02 4

Digitalizacija za Zeleni certifikat

Tvrtkama koje imaju integrirano rješenje za slanje eRačuna i eDokumenata, digitalno arhiviraju ili učitavaju ulazne eRačune u ERP, čime svakim razmijenjenim eDokumentom izravno pozitivno utječu na okoliš, dodijeljen je zeleni certifikat.

Digitalizacija za Premium zeleni certifikat

Osim što su tvrtke kojima je dodijeljen Premium zeleni certifikat trebale zadovoljiti barem jedan kriterij iz kategorija društveno odgovornog poslovanja,  podrazumijevalo se da prakticiraju višegodišnju razmjenu eRačuna te aktivnu primjenu komplementarnih digitalnih usluga.

Zaštita prirode kao poslovni identitet

Od 2014. godine servis mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a zaštitu prirode kao dio svog poslovnog identiteta. Različitim kampanjama na isto potičemo svoje korisnike i poslovne partnere, a u ovom projektu, osim na ekologiju, veliki naglasak stavili smo na sve segmente društveno odgovornog poslovanja.

Autor: R.I.