Bonitetni servis koji je najobuhvatniji i broj 1 na tržištu

Kroz bonitetni servis mojBI jednim klikom provjerite više od 60 financijskih i poslovnih pokazatelja uspješnosti za više od 300.000 poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

Ključ uspjeha u poslovanju leži u mogućnosti da tijekom donošenja odluka baratate s relevantnim podacima i poslujete sa stabilnim partnerima.

Korištenjem usluge mojBI (business intelligence)  servisa mojeRačun imate na raspolaganju više od 60 financijskih, profitabilnih i bonitetnih pokazatelja uspješnosti za sve poslovne subjekte u Hrvatskoj.

Povezanost sa servisom mojeRačun

Riječ je o usluzi koja se pokazala kao ključan element sigurnog i stabilnog poslovanja jer korisnicima pruža sve bitne poslovne informacije na jednom mjestu.

Bonitetni servis mojBI izravno je povezan na servis mojeRačun što za korisnika usluge znači da u stvarnom vremenu može dobiti bonitetne i financijske pokazatelje za svakog kupca i dobavljača.

Pojednostavljeno, mojBI „zna“ tko su kupci i dobavljači korisnika servisa mojeRačun i zato im izdvaja one tvrtke  i sve one financijske i bonitetne pokazatelje koji mogu utjecati na njihovu poslovnu stabilnost.

Kroz ažurne i relevantne informacije korisnik tako smanjuje poslovni rizik i jača vlastitu tvrtku jer može „nestabilnog“ poslovnog partnera na vrijeme zamijeniti stabilnijim i osigurati kontinuitet poslovanja.

Automatska e-mail obavijest o blokadi

Ako znamo da do curenja kapitala u biznisu najčešće dolazi zbog lošeg upravljanja informacijama u poslovnim procesima, onda bismo mojBI (business intelligence) jednostavno mogli opisati kao čuvara likvidnosti.

Na tržištu postoji više servisa gdje se mogu provjeriti bonitetni i financijski pokazatelji, ali mojBI je jedini servis koji o statusu blokade kupaca i dobavljača automatski obavještava pošiljatelje eRačuna.

Ako je eRačun izdan i teče mu valuta plaćanja, a tvrtka je u tom periodu ušla u blokadu, sustav automatski šalje e-mail obavijest pošiljatelju eRačuna.

Sustav mojBI se svakodnevno ažurira pa se prilikom svake promjene statusa blokade nekoga od njegovih poslovnih partnera korisnika usluge automatski obavještava.

Uz aktivno korištenje usluge mojBI ne može se dogoditi da ispostavite eRačun kupcu u blokadi, a da vas sustav o tome nije obavijestio.

Usluga dostupna i korisnicima bez ERP-a

Unutar usluge mojBI moguće je provjeriti status blokade za sve poslovne subjekte; postojeće kupce, ali i potencijalne poslovne partnere, a uslugu je moguće koristiti neovisno o tome kako šaljete eRačune.

Usluga je dostupna korisnicima servisa mojeRačun koji slanje i primanje obavljaju kroz neki od ERP rješenja integriranih u mojeRačun mrežu, kao i za korisnike čiji je izbor besplatna aplikacija za slanje eRačuna Kreiraj.

Ako vaš ERP nema integriran mojBI, slobodno kontaktirajte proizvođača softvera ili pružatelja usluge i zatražite integraciju. Usluga mojBI otvorena je za sve ERP partnere servisa mojeRačun, što znači da sve dostupne podatke mogu integrirati u vlastite proizvode.

Dodatna vrijednost usluge mojBI

Ako imate servis koji umjesto vas prati što se događa s vašim kupcima i o tome vas automatski obavještava, imate predispozicije za dobro poslovno upravljanje.

Usluga mojBI namijenjena je svima koji žele pratiti poslovne statuse svojih kupaca i dobavljača. Korisnicima je omogućeno inovativno izvještavanje o financijskim i poslovnim pokazateljima kupaca, dobavljača i konkurencije.

Riječ je o više od 60 financijskih, profitabilnih i bonitetnih pokazatelja, pregledu blokada i stečajeva za više od 300.000 tvrtki u Hrvatskoj.

Osim toga, unutar sustava dostupan je i najažurniji adresar s kontakt podacima poslovnih subjekata u Hrvatskoj.

Sada kada znate više o usluzi mojBI, razmislite jeste li predvidjeli sve opasnosti s kojima se susrećete u svakodnevnom poslovanju? Znate li kakva je bonitetna ocjena poduzeća s kojima surađujete? Ako je likvidnost vaš prioritet, trebali biste.

Zašto mojBI

•          ažurne i pravovremene informacije vezane za prihod i dobit poslovnih subjekata

•          bonitetna ocjena poslovnih partnera i drugih poslovnih subjekata

•          informacija o broju zaposlenih osoba u poduzećima

•          druge relevantne informacije o poslovanju poduzeća u istoj ili drugim gospodarskim djelatnostima

Jedinstvene značajke usluge mojBI

•          račun poslan putem servisa mojeRačun prolazi automatsku provjeru statusa blokade kupca  za vrijeme trajanja valute plaćanja. U slučaju da je nastupila blokada, odmah zaprimate obavijest

•          prilikom slanja računa putem servisa mojeRačun dobivate obavijest je li kupac trenutno u blokadi ili je bio u blokadi u prethodnom periodu (i koliko dugo)

•          u slučaju da je nastupila blokada kupca možete odlučiti hoćete li nastaviti sa slanjem računa

•          uvijek dostupne informacije o statusu dobavljača  (bonitet, likvidnost, status blokade)

Zatražite ponudu za mojBI

U moru informacija koje svakodnevno zaprimate je li vam važna informacija možete li naplatiti svoj rad ili računati na stabilnog dobavljača? Ako je odgovor na pitanje DA, onda je usluga mojBI ono što trebate.

Iskoristite promotivno razdoblje i zatražite PONUDU. Kroz bonitetne izvještaje vaših kupaca i dobavljača bolje planirajte vlastito poslovanje.