Zeleni certifikat

Projekt Zeleni certifikat usmjeren je na promociju ekološki osviještenih kompanija koje svojim djelovanjem pozitivno utječu na zajednicu.

Medijski
partner:

Logo_Poduzetnik_Kratki logo_3

Što je Zeleni certifikat?

Od 2014. godine, mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje. Projekt Zeleni certifikat pokrenut je u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.

Zeleni certifikat na jedinstven način spaja digitalizaciju s društveno odgovornim poslovanjem. Pokazatelj je da je briga o okolišu zajednička odgovornost te da su ulaganje u zaposlenike i odgovornost prema zajednici rješenje za zelenu budućnost koju gradimo zajedno.

Frame 1000004338 (3)

Društveno odgovorno poslovanje

Ulaganje u zaposlenike i potpora projektima koji su važni za zajednicu.

Frame 1000004338 (4)

Digitalna izvrsnost organizacija

Razvoj novih vještina i procesa koji pozitivno utječu na poslovanje.

Frame 1000004338 (5)

Smanjen ekološki otisak

U deset godina uštedjeli smo više od 600 milijuna listova papira.

Saznajte za koji certifikat konkurira vaša tvrtka

"*" indicates required fields

Kriteriji za dodjelu Zelenog certifikata

Sudjelovati mogu svi subjekti koji su uspješno implementirali digitalizirane procese.

Barcode

DIGITALIZACIJA

Tvrtke koje su povezale razmjenu eRačuna s digitalnom obradom, učitavanjem u ERP i elektronskim arhiviranjem dokumenata.

UsersThree

ZAJEDNICA

Tvrtke koje iniciraju i podupiru humanitarne akcije, kulturne i sportske manifestacije te ulažu u društvenu infrastrukturu.

Handshake

ZAPOSLENICI

Tvrtke koje ulažu u edukaciju, potiču izvrsnost te podupiru i nagrađuju privatni život i interese svojih zaposlenika.

Leaf

OKOLIŠ

Tvrtke koje ulažu u zaštitu okoliša, educiraju javnost o zelenoj tranziciji kontinuirano ulažu u zelenu budućnost.

Vrste certifikata

Tvrtke nositelji Zelenog i Premium zelenog certifikata dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve. Njihovo poslovanje nije usmjereno na stjecanje maksimalne dobiti, već se temelji na principima društvene odgovornosti.

Nositelji ekološkog priznanja potiču druge da biraju ekološki prihvatljivija rješenja u poslovanju i povećavaju zadovoljstvo zaposlenika ulaganjem u razvoj njihovih vještina.

ZELENI CERTIFIKAT

ZELENI
CERTIFIKAT

namijenjen je manjim tvrtkama koje trebaju ispuniti jednu od stavki iz kategorije DIGITALIZACIJA, čime ostvaruju izravan utjecaj na očuvanje okoliša.

Frame 1000004381 (1)
Prmium zeleni certifikat

PREMIUM ZELENI
CERTIFIKAT

za veće tvrtkama koje, uz ispunjavanje stavki iz kategorije DIGITALIZACIJA, trebaju zadovoljiti jedan kriterij iz kategorija ZAPOSLENICI, ZAJEDNICA ili OKOLIŠ.

Frame 1000004381 (1)

Podcast Zeleno poslovanje

Podcast Zeleno poslovanje nastao je iz ideje da prelazak na zeleno gospodarstvo podrazumijeva promjenu svijesti njegovih sudionika.

Najlakše je to postići kroz iskustva i dobre primjere iz prakse. Primjeri takvih tvrtki su one kojima je društveno odgovorno poslovanje dio poslovnog identiteta.

“Kad sam se nakon dugogodišnjeg iskustva u različitim tvrtkama, 2020. godine odvažio uploviti u poduzetničke vode, odmah sam odlučio biti u rangu s europskim tvrtkama.

To podrazumijeva digitalizaciju svih poslovnih procesa. Prvo sam uveo eRačun, što moje računovodstvo ispočetka nije dobro prihvatilo. Ali kao što je slučaj i s i-b cardom, kad su shvatili prednosti slanja i primanja eRačuna, sada su oduševljeni”.

Bojan Jurić I direktor tvrtke You Rich

Nositelji PREMIUM ZELENOG CERTIFIKATA 2024.

Nositelji ZELENOG CERTIFIKATA 2024.