Namjena chatbot-a  je da Vam da odgovore na općenite upite i uputi Vas na mrežne lokacije na kojima možete pronaći više informacija. Ovom Izjavom definira se način postupanja s Vašim osobnim podacima koji mogu biti prikupljeni prilikom korištenja chatbot usluge na Facebook Messenger platformi te Vas se upoznaje s pravima koja možete ostvariti vezano za zaštitu svojih osobnih podataka.

Voditelj obrade je tvrtka Elektronički računi d.o.o., 10000 Zagreb, Ilica 412a. Sve zahtjeve i upite vezano uz obradu osobnih podataka možete uputiti službeniku za zaštitu podataka (DPO) na info@expera.hr.

U okviru chatbot-a  imamo uvid u Vaše osobne podatke:

  • javno dostupni Facebook podaci Vas kao korisnika Facebook-a. O postavkama na Vašem Facebook profilu ovisi koji podaci će nam biti dostupni;
  • tekst Vaših upita i odgovora koje ste dobili od strane chatbot-a

Chatbot funkcionira na način da nije potrebno unositi svoje osobne podatke. Ako unesete podatke o usluzi koju koristite ili svoje druge osobne podatke (iako Vas mi to nismo tražili) ti podaci će nam biti dostupni u obliku prijepisa razgovora.

Tekstovi Vaših upita i odgovora koje ste dobili od strane chatbot-a koriste se za:

  • analizu kvalitete rada chatbota i preciznosti danih odgovora;
  • testiranje i unaprjeđenje rada chatbot-a, uključujući razvoj kroz strojno učenje.

Podaci koji se generiraju u okviru chatbot-a dostupni su i Facebook-u, a njihova obrada podložna je politici privatnosti Facebook-a, s kojom ste upoznati i koja se odnosi na Vas kao korisnika Facebook-a.

Prethodno navedeni podaci obrađuju se temeljem našeg legitimnog interesa radi unaprjeđenja naših usluga i bolje komunikacije s kupcima i onima koji to žele postati.

Podatke (tekstove upita i odgovora) pohranjujemo u obliku prijepisa razgovora, na razdoblje od najviše 365 dana.

Vi kao ispitanik možete u svakom trenutku od nas zatražiti pristup Vašim osobnim podacima, možete zatražiti ograničenje obrade ili brisanje podataka. Brisanje eventualne kopije razgovora koja je pohranjena kod Facebook-a morate zatražiti sami, sukladno pravilima koje Facebook ima kao samostalan voditelj obrade. Neovisno o svim prethodno navedenim pravima, u svakom trenutku imate pravo na prigovor nadležnom nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka - AZOP).