Naša Donatella Knežević najbolja je hrvatska tajnica 2020.

blog 16 dona

Donatella Knežević, voditeljica Sektora operativnog poslovanja servisa Moj-eRačun, proglašena je najboljom hrvatskom poslovnom tajnicom u 2020. godini.

Tradicionalnom dodjelom nagrada EA, koja se ove godine održala 25. put, doduše u nešto izmijenjenim okolnostima zbog pandemije, proglašene su najbolje hrvatske tajnice u pet kategorija: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija. Dosada je najboljima proglašeno 123 tajnice i dvojica tajnika, no treba istaknuti kako godišnju nagradu EA za najbolju hrvatsku tajnicu/ka zaslužni  mogu dobiti samo jednom u svom radnom vijeku.

Naime, iako svaki od laureata za svoj nesebični i predani rad zaslužuju pohvale svakodnevno, samo jednom mogu biti izabrani kao najbolji na ovom izboru koji organizira Hrvatska poslovna tajnica – HPT, nacionalna strukovna udruga. Osim izbora najboljih tajnica u pet kategorija, HPT je dodijelila i priznanje za životno djelo za osobe koje 30 i više godina obavljaju posao tajnice/ka, što je samo po sebi  za svaku pohvalu kada se uzme u obzir zahtjevnost ovog radnog mjesta.

Posao tajnice, navode iz HPT-a, nerijetko se može opisati kao svakodnevno spašavanje rukovoditelja i suradnika u nekim nepredviđenim situacijama – sve sa smiješkom, uspješno, vrlo tiho, često tajnovito i samozatajno. Upravo tako i mi u servisu Moj-eRačun doživljavamo našu Donatellu, no još bi pri tome istaknuli njenu predanost i čvrstinu u provođenju vizije, misije i ciljeva kompanije. Odgovornost koju pokazuje prema poslu, ali i u upravljanju ljudskim resursima, inspiracija su svima koji je okružuju.

Ipak, valja naglasiti kako je subjektivni dojam o Donatelli temeljen i na objektivnim  vrijednostima koja je donijela u servis Moj-eRačun. Naime, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a u poduzeću Elektronički računi, osim Sektora operativnih poslova, vodi i Ured direktora. To znači da je prva osoba koja pruža podršku Upravi poduzeća, a njen posao obuhvaća i rad u segmentima općih i administrativnih poslova, nabave, upravljanja ljudskim resursima, edukacije i organizacije. Govori engleski i njemački jezik te se kontinuirano educira i usavršava u području struke te IT-a.

Posebno je krase komunikacijske sposobnosti, poznavanje i primjena vremenskog menadžmenta, fokusiranost i zapažanje detalja, preuzimanje inicijative i odgovornosti te sposobnost za pregovaranje.

Uz našu Donatellu, najboljima su proglašene i Barbara Hodalj, Maja Makovec, Snježana Maretić te Dijana Zjakić, dok je nagradu za životno djelo dobila gospođa Ankica Ilić koja posao tajnice predano radi već više od 37 godina.