eOpomena koju kupci ne mogu ignorirati: izaberite pravnu sigurnost i bržu naplatu

blog45

eOpomena daje pravnu sigurnost preporučene pošiljke, brzinu e-maila, ali daleko veću vjerojatnost trenutne naplate dugovanja.

eOpomena servisa Moj-eRačun najučinkovitiji je eDokument za ubrzavanje naplate jer proces od slanja do zaprimanja traje svega nekoliko minuta. Za razliku od papirnatih opomena, koje do onih kojima su namijenjene mogu danima putovati poštom, za ovaj eDokument poznato je točno vrijeme preuzimanja.

Uz svaku eOpomenu povezana je ePovratnica koja je dostupna pošiljatelju u svakom trenutku pa se dostava eOpomene lako dokaže jer ima status preporučene pošiljke.

Kako slati eOpomene

Uslugu eOpomene moguće je aktivirati direktno preko servisa Moj-eRačun ili je koristiti iz ERP i računovodstvenih softvera koji su dijelom partnerske Moj-eRačun mreže. Za korisnike ovih usluga to znači da sada, uz eRačun i druge prateće digitalne dokumente, direktno iz programa šalju eOpomenu kupcima koji kasne s plaćanjem.

U trenutku zaprimanja eOpomene, kupac dobiva obavijest da mu je dostavljen eDokument, čije preuzimanje potom potvrđuje klikom. Nakon toga se generira ePovratnica koja je od tog trenutka neodvojiva od eOpomene i kao takva nepobitan dokaz da je kupac preuzeo eOpomenu.

Automatska pohrana eOpomene

Nakon što je kupac potvrdio zaprimanje eOpomene i generirala se ePovratnica, one postaju povezani dokument koji se automatski pohranjuje u eArhiv i dostupne su pošiljatelju opomene na pregled i trajno čuvanje.

U slučaju eventualnog sudskog spora, dobavljač ima dokaz da je kupac upoznat s dugovanjem, odnosno da mu je dostavljena opomena, kao i precizan datum i vrijeme kada ju je kupac zaprimio.

Jefitniji, sigurniji i brži način naplate

eOpomena i prateća ePovratnica, osim što vam jamče sigurnu isporuku, daleko su jeftinije od preporučene papirnate pošiljke s povratnicom. Prosječna preporučena pošiljka s povratnicom košta oko 14 kuna i dokaz je u slučaju sudskog procesa da ju je kupac zaprimio.

Kod slanja e-mailom, ne možemo sa sigurnošću znati da je opomena stigla u prave ruke, stoga se ovaj oblik dostave ne smatra sigurnim i pouzdanim.

Najpovoljnija cijena eOpomena daje pravnu sigurnost preporučene pošiljke, brzinu e-maila, ali daleko veću vjerojatnost trenutne naplate dugovanja. eOpomenu servisa Moj-eRačun kupci ne mogu ignorirati.

Autor: J.P.