Darko Gulija izabran za predsjednika Koordinacije informacijskih posrednika HUP-a

darkogulija 1

Dana 2. prosinca 2020. godine, u okviru Hrvatske udruge poslodavaca održan je osnivački sastanak Koordinacije informacijskih posrednika HUP-a (HUP-KIP).

Koordinacija je pokrenuta na inicijativu članica HUP-UIKD (Udruge informacijsko-komunikacijskih djelatnosti) koji obavljaju usluge informacijskog posredništva i posredovanja u razmjeni poslovnih dokumenata i trenutačno okuplja 11 članica, a Elektronički računi bili su jedan od osnivača.

Na osnivačkom sastanku je izabrano tročlano predsjedništvo koje će koordinirati radom udruge, s Darkom Gulijom iz tvrtke Elektronički računi (servis Moj-eRačun) kao predsjednikom, te Igorom Javorom iz tvrtke mStart i Božidarom Bajsićem iz tvrtke Editel kao dopredsjednicima.

Ciljevi Koordinacije koje je HUP-UKIP postavio u odluci o osnivanju su:

  • Zaštita interesa informacijskih posrednika, kao specifične grupe tvrtki unutar HUP-a
  • Poticanje daljnjeg razvoja elektroničkog poslovanja i digitalne transformacije na tržišnim principima (policy-making)
  • Poticanje i razvoj uspostave interoperabilnosti među članicama
  • Razmjena znanja i najboljih praksi s ciljem razvoja tržišta usluga informacijskih posrednika i unaprjeđivanja poslovanja korisnika.“

Darko Gulija, CTO/član Uprave tvrtke Elektronički računi i predsjedavajući koordinacije, pojasnio je ukratko način rada ove nove udruge:

„Rad udruge ostvarivat će se kroz zajedničko pripremanje, organizaciju i realizaciju programa, projekata, edukacija, seminara i sl., suradnju i zastupanje interesa članica u postupku donošenja zakonskih i podzakonskih akata i drugu suradnju s državnim tijelima i ustanovama, kao i kroz poticanje suradnje s drugim organizacijama i udruženjima te informiranje javnosti. Vjerujemo da ćemo svi zajedno ubrzati primjenu B2B eRačuna u gospodarstvu te dati doprinos digitalnoj transformaciji ukupnog gospodarstva kao snažnom alatu za što brži oporavak iz trenutne recesije“