Čistoći Cetinske krajine dodijeljen Premium zeleni certifikat

blog 2802 01

Ova javna tvrtka maksimalno je iskoristila digitalni proces. Uz slanje i zaprimanje eRačuna prakticiraju i digitalno arhiviranje čime kvalitetnije upravljaju radnim procesima.

Digitaliziranim procesima do zelenije budućnosti – tom je idejom servis mojeRačun započeo projekt Zeleni certifikat.

Među prvim dobitnicima ovoga priznanja je tvrtka Čistoća Cetinske krajine. Za svoje djelovanje zaslužili su Premium zeleni certifikat, što je pokazatelj izvrsnosti i u društveno odgovornom poslovanju.

Ova javna tvrtka maksimalno je iskoristila digitalni proces pa uz slanje i zaprimanje eRačuna, prakticiraju i digitalno arhiviranje. Time je njihovim zaposlenicima omogućeno kvalitetnije upravljanje radnim procesima. Priznanje za izvrsnost u digitalizaciji pokazatelj je da su na dobrom putu.

Edukacijom za zelenu budućnost

No, ono zbog čega je ovo društvo dobilo Premium zeleni certifikat nije samo digitalna, nego i društvena izvrsnost. Servis mojeRačun prepoznao je aktivnosti koje Čistoća Cetinske krajine provodi u svojoj zajednici.

Posebno je istaknut njihov rad s djecom u vrtićima i školama na lokalnom području koju se kroz različite projekte animira da prepoznaju vlastitu ulogu u očuvanju prirode.

Učenike se uči recikliranju, brizi o čistoći javnog prostora te kompostiranju kao načinu da prirodi vratimo ono što smo od nje uzeli.

Bespapirni ured

Servis mojeRačun već niz godina promovira bespapirno poslovanje, stoga ne čudi kako su kao dobitnika Premium zelenog certifikata prepoznali upravo cetinsku Čistoću.

To je komunalno društvo promotor Zelenog ureda – oblika ponašanja kojim se  u svakodnevnom poslovanju smanjuju troškovi za energente i materijal koji se koristi. Time se povećava efikasnost korištenja resursa i  smanjuje negativan utjecaj na okoliš.

Kao nositelj Premium zelenog certifikata Čistoća cetinske krajine jedan je od aktera provedbe ideje da je briga o okolišu zajednička odgovornost te da su ulaganje u zaposlenike i odgovornost prema zajednici rješenje za zelenu budućnost.

Autor: M.P.